Header Image

Sofie Eklund

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Saffranskaka med smörkräm & daim

Publicerad,


Jag måste slänga in en repost på detta recept som jag tipsade om 2011,
då detta är ett megafavoritrecept i vinter/juletider 😀
Detta är inte mitt egna recept utan jag har fått det via min kollega, som fått det utav sin mamma ;P

Denna kaka är så hiimla god & har ni inte testat den innan så är denna ett MÅSTE !! 😉

Denna passar bra till en mindre långpanna/en större gratängform.
Dubbla satsen till en vanlig / större långpanna

Du behöver (till kakan):
150 g Smör
2 Ägg
3 dl Socker
1 ½ dl Mjölk
4 ½ dl Mjöl
2 ½ tsk Bakpulver
1 pkt Saffran
2 tsk Vaniljsocker
Glasyr:
40 g Smör
2 ½ dl Florsocker
En skvätt vatten
1 Dubbeldaim
Så gör du:
Sätt ugnen på 170 grader (varmluftsugn:150 grader)
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg & socker ljust och pösigt.
Mortla saffran med lite strösocker & blanda sen mjöl, bakpulver, saffran och vaniljsocker,
rör om & rör sedan ner det i äggsmeten
omväxlande med mjölken.
Rör till sist ner det smälta avsvalnande smöret.
Häll smeten i en smord form (eller en form med bakplåtspapper).
Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min eller tills kakan fått fin färg och känns torr.
När kakan svalnat kan du smälta smöret till glasyren, rör sedan ner florsockret
& dutta i lite vatten tills glayser fått en bra konsistens
& bre den sen över kakan.
Slutligen, strö över krossad daim.NJUUUUUT ! 😉

1 Kommentar

  1. Låter otroligt gott! Kanske får bli denna snart, men ska ha gjort bullar för länge sedan så de kan ju dröja

Lämna ett svar till lona Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *