Sofie Eklund

Saffranskaka med smörkräm & daim


Jag måste slänga in en repost på detta recept som jag tipsade om 2011,
då detta är ett megafavoritrecept i vinter/juletider 😀
Detta är inte mitt egna recept utan jag har fått det via min kollega, som fått det utav sin mamma ;P

Denna kaka är så hiimla god & har ni inte testat den innan så är denna ett MÅSTE !! 😉

Denna passar bra till en mindre långpanna/en större gratängform.
Dubbla satsen till en vanlig / större långpanna

Du behöver (till kakan):
150 g Smör
2 Ägg
3 dl Socker
1 ½ dl Mjölk
4 ½ dl Mjöl
2 ½ tsk Bakpulver
1 pkt Saffran
2 tsk Vaniljsocker
Glasyr:
40 g Smör
2 ½ dl Florsocker
En skvätt vatten
1 Dubbeldaim
Så gör du:
Sätt ugnen på 170 grader (varmluftsugn:150 grader)
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg & socker ljust och pösigt.
Mortla saffran med lite strösocker & blanda sen mjöl, bakpulver, saffran och vaniljsocker,
rör om & rör sedan ner det i äggsmeten
omväxlande med mjölken.
Rör till sist ner det smälta avsvalnande smöret.
Häll smeten i en smord form (eller en form med bakplåtspapper).
Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min eller tills kakan fått fin färg och känns torr.
När kakan svalnat kan du smälta smöret till glasyren, rör sedan ner florsockret
& dutta i lite vatten tills glayser fått en bra konsistens
& bre den sen över kakan.
Slutligen, strö över krossad daim.NJUUUUUT ! 😉
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats