Sofie Eklund

Svar på frågor


 Tips på fina muggar längst ner i högra hörnet 😉

Heej !

S sover i vagnen efter en promenix med G,
W har precis fått fruktmellis och jag har slagit mig ner i soffhörnet
åh tänkte svara på dom några frågor 🙂

Ita
Hej fin blogg du har!!:)
tänkte fråga var den där postern heter som är vid sängen på väggen
bredvid vee speers tjejen som har en vit klänning?:) Med vänlig hälsning, ita
2014-01-22 kl 10:37 f m

Heej 🙂
Tack snäälla !! <3
Den med rosa klänning heter Untitled #16 😉

Johanna
Hejsan! :) Håller med ovanstående, super fint kök!
Jag undrar vart köksbordet är ifrån? Söker ett runt och det där skulle vara perfekt för oss!
Mvh
2014-01-23 kl 12:32 e m

Heej 🙂 Tusen tack ! 🙂
Det är faktiskt från Ikea, Bjursta & du hittar de här:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20116778/#/90204743 😀

Anna
Åh, vilken fin tröja du har på dig, vart är den ifrån? Byxorna var jättefina också :)

2014-01-23 kl 10:19 e m

Åh taack 😀
Jag älskar den ! Den är från Odd Molly & modellen heter Silky-knit jumper ( M712-154 )  🙂
Byxorna/jeansen är från Gina Tricot – felicia high waist jeans 🙂

Mia
Hej Sofie! Jag halkade in på din blogg för länge sen, fastnade, och läser den nu dagligen.
Jag älskar den för jag tycker om blandningen i innehållet, om familjeliv och inredning.
Jag har en fråga som jag hoppas du vill svara på 
:)
Det är så att jag och min sambo väntar vårt första barn nu i februari,
och nånting som jag funderar mycket kring nu är ekonomidelen i familjelivet.
Det vore intressant att se hur du i din familj lägger upp ekonomin
med två olika inkomster, två barn, hus, mat m.m.
Såg att blondinbella skrivit ett inlägg i sin blogg om detta,
men det vore så mycket intressantare om du skrev om ämnet! 
:)
Tack för bra läsning! Mia
2014-01-21 kl 12:14 e m

Heej Mia 🙂
Åååh taack, va kul att ni gillar att kika in här  😀

Vet inte om jag är rätt person att skriva om just ämnet ekonomi ;P haha.
& jag vet inte om du kommer bli något klokare utav att berätta hur vi lägger upp våran ekonomi
då det inte finns så mycket tanke bakom ;P
Meen, eftersom du frågar så drar jag det lilla som finns att dra ;P
Jag vet dock inte hur blondinbella skrev om detta eller vad du vill veta men aa,
du får fråga om du undrar något mer 🙂

Mammapenning suuger, kan jag börja med att säga ;P haha.
Jag tar ut 5 dagar i veckan på Sigrid
& fram till i februari har jag tagit W´s lägsta dagar lördag & söndag, varje vecka,
för att lixom fylla ut lite & då det känns som att dom aldrig kommer komma till användning ändå annars 🙂

Detta är ju så olika beroende på hur mycket inkomst man har,
hur man bor, hur mycket räkningar man har, hur man är van att leva/spendera osv.

De enda vi lixom gör varje månad, alltid, är:
Har automatisk överföring till icakortet, då vi alltid handlar där.
Vi för över 4 tusen dit, men det skulle behöva utökas till 5-6 tusen,
då det alltid tar slut innan det fylls på 😛
Det går till mat, blöjor, skötlappar, hygien, ja allt, typ !
Dock så brukar jag faktiskt åka till typ Ö&B och bunkra upp med hygienartiklar
typ 1 gång varannan månad då jag tycker att det är sååååå tråkigt att åka och köpa ex toapapper
var och varannan dag ! 😛

Sen förs det automatiskt 200:-/var till barnens sparkonton varje månad.

Annars har vi typ ingen koll på ekonomin 😛
Vi spenderar nog för mycket, för fort då vi lixom har lite svårt att vänja oss vid
att min inkomst är hälften utav vad den brukar vara 😛
Men aah, de går ju runt iaf , hehe !

Jag önskar att jag var bättre på att tex skriva matlista & veckohandla,
att ha en budget för alla ”områden” som man vill spendera pengar på
& att spara, meen, vi får jobba på de ;P

Mmmh ? Jag vet inte vad mer jag kan skriva ?
vad vill du veta ? 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Natalie

  Till Mia: Vi fick vårt första barn i maj -13 och precis som Sofie skriver så är det ju olika med vad man är van vid, hur mycket räkningar mm man har, hur lite man kan/och vill leva på osv osv..

  Men vi har gjort så här :

  Vi öppnade ett gemensamt konto på swedbank (där vi redan var kunder båda två) och har varsitt kort kopplat till detta konto. Dit för vi över allt (minus x-antal kr vi får behålla var, detta till nöje, busskort mm..) och från detta konto betalar vi räkningar, handlar mat, bensin och jaa, alla våra fasta utgifter. Nu har jag varit hemma, så det jag för över är ju betydligt mycket mindre än min sambo, men vi har gemensam ekonomi och vi lever tillsammans så detta funkar för oss. Jag har varit hemma drygt 9 mån och nu går han på pappaledigt lika länge. Vi tar ut 4 och 5 dagars veckor, ca 20 dagar/ månad och då är vi inte höginskomsttagare men det går, man klarar sig på mindre och den summa vi har var att röra oss med på våra egna konto, är relativt hög om man nu lyssnar och jämför sig med andra (det man inte ska, men alla gör ju det såklart!) Vi har en väldigt strukturerad budget och vi gör väl en ny plan i kvartalet eftersom detta alltid kommer nya utgifter, jul sommar, semester mm..

  Lättast är att planera sin budget på försäkringskassan, på första sida, du ska inte logga in dig utan klicka in dig på kassakollen (tror jag den heter). Det har stämt bra för oss. Vi tog även ut semester i somras, jag tog ut sem + sambon tog ut pappaledigt, och sen tvärtom och då kunde vi vara hemma tillsammans ca 9 veckor.. finns många bra sätt, dubbeldagar (som jag personligen tycker man förlorar på) och sen även lägstadagar om man behöver fylla upp lite, men inte vill ta ut en hel dag..

  Lycka till.. och tänk hellre att ni har mindre in varje månad, så kommer ni kunna spara/ eller göra något kul för överskottet 🙂

 2. Mia

  Hej igen! 🙂 Tack för att du tog dig tid att svara på min fråga om ekonomin! Jag förstår att det är svårt att svara på också, men det är intressant bara att se hur andra med små barn lägger upp det med inkomster och utgifter. Min sambo får ju in bra mycket mer pengar än vad jag kommer att få in men då kommer ju jag däremot bidra till att han kan fortsätta jobba. Det jag mest är nyfiken på är hur folk gör med konton osv. Er sak med ICA-kortet var ju bra, att det förs över dit och att ni båda har tillgång till det! Men det lär nog lösa sig med tiden 🙂 Men stort tack ska du ha för att du tog dig tid att svara! 🙂

stats