När jag ändå är igång med recept tänkte jag tipsa om ett recept på en suupergod pizzadeg
som jag hittade på på nätet och gjorde i förrgår! 🙂
Vi brukar annars köpa såndär ”poffpizzadeg” (grön förpackning) som är supergod
men vi hade ingen sån hemma och jag orkade inte åka och handla
& då hittade jag på denhäär (fluffig, saftig och enkel 🙂 :
PIZZADEG UTAN JÄST
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk (eller vatten)
½ dl matolja
Gör så här:
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk eller vatten och matolja. Arbeta samman till en smidig deg. Mjöla degen lätt på ytan och tryck ut direkt på ett bakplåtspapper i långpanna.
Lägg på valfri fyllning. Strö riven ost över hela pizzan och grädda den i 200º varm ugn i 15-18 minuter.
Jag hade dock närmare 8 dl mjöl, de är väl de enda jag kan ”klaga på” 😛
Jag körde på orginalpizza och blandade krossade tomaten med oregano, ost & skinka, mmmmmmh ;D
Sökte på Google efter pan pizza deg utan jäst och hamnade här ??Tänkte bara fråga, blir den sådär ”pizza-hut”-god??
Jamen jag tycker att denna blir lixom fluffig och lite panpizzaaktig 😀 OCH väldigt enkel att göra 😀
skall det verkligen vara 3 dl vätska?
Ja, vi har alltid följt receptet & fått den bra iaf 🙂
Hej!
Jag kan med glädje berätta att jag aldrig kommer att köpa någon sorts färdig deg på affären! Ditt recept förgyllde min kväll. Pizzan blev precis som jag älskar den, degen blev så underbar fluffig efter exakt 16 minuter.
Tack ska du ha och trevlig kväll till dig
Åh va roligt att du gillade den ! 😀 Härhemma kör vi alltid på den vi med, supergod & superenkel 😀
Tack desamma 😀
Provade,och det blev ju mycket lyckat.
hejsan.
Jag måste bara meddela att din pizzadeg n fanimig den godaste jag har bakat iaf. Jag använder detta recept varje gång vi ska göra pizza. Mycket gott recept:)
Med vänlig hälsning Pia
Åh, det ser riktigt gått ut!:)
Efter att ha bakat ett X antal pizzor på restaurang, så tar du först på tomatsåsen, och sen osten. Alltså före övrig fyllning. 🙂 Tips bara. Det smakar ju samma ändå, men det brukar i regel se lite bättre ut.