Sofie Eklund

No bake chokladbollbaka / tårta – Recept

 
 Vad sägs som en chokladbollskaka till påsk ? 🙂 

Jag låg och klurade här om veckan över något smaskig att baka till påsk
& så slog denna kombon mig, 3 goda ting , i samma kaka, de kan ju bara inte bli fel ! 😀 
Sen blev det ju bara urgulligt med det färgglada strösslet och chokladäggen ..

Den är superenkel och igen ugn behövs !  🙂 

På kakan ovan hade jag bara mörk choklad , vilket jag ääälskar . . 
meen inte barnen lika mycket 😛
så i receptet kommer den mer ” barnvänliga varianten ” ,
men dedär bestämmer ni ju själva 😉

Du behöver : 

150 g Digistivekex
50 g Smör

200 gram smör
7-8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe ( eller kall mjölk)
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy

200 g Marabou mjölkchoklad ( 300g om du vill dekorera som jag gjort )
1 dl Vipgrädde ( 1,5 dl  om du vill dekorera som jag gjort )

Ev lite extra grädde till dekoration.
Strössel
Chokladägg

Så gör du : 

Smält smöret.
Slänger ner digistivekexen i en matberedare & mixa dom till smulor.
Häll sedan ner de smälta smöret ( 50g ) och mixa tills det är blandat.
Tryck ut i en form med löstagbar kant & ställ i kylen.

Skölj byttan till matberedaren och släng ner havregrynen
& mixa dom till mindre bitar, släng sen ner 200g rumstempererat smör,
florsocker, salt, kaffe, kakao och oboy & kör till jämn smet.
Spar lite utav smeten ( som sen ska bli chokladbollar )
& tryck ut resten utav smeten över digistivebotten, ställ i kylen.

Bryt chokladen i en skål.
Koka upp grädden och häll över chokladen.
Rör tills du fått en jämn smet.
Häll den sen över kakan, men spar lite ( om du vill ) till dekoration.
Ställ i kylen.

Om du vill dekorera som jag gjort –
Vispa lite grädde, häll i lite utav den smälta chokladen som du sparade
( vet inte exakta mängder tyvärr , jag gick på känsla )
& fortsätt vispa grädden tills den är relativt hårt vispad, ställ i kylen.
När den stelnat ( som en mousse i konsistens ) kan du spritsa ut den på kakan.

Rulla några bollar utav smeten du sparat och dekorera med 🙂

Denna kommer garanterat gå hem på påskbuffén 🙂
Hoppas ni gillar den . . Skriv gärna någon rad om vad ni tyckte om ni testar !! 😀 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats