Sofie Eklund

Fläskfilé & kantarellpasta med gorgonzola – Recept

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset
D
et slog mig precis att jag ju tänkt publicera recept på pastan jag la ut på instagram
förra veckan,
innan jag glömmer bort hur jag gjorde den 😛
Så här kommer ett supersmarrigt middagstips . . till helgen kanske ?! 🙂

Du behöver : 
1 fläskfilé
Pasta ( Jag använde tagliatelle )
1 fpk mild gorgonzola
ca 2 dl kantareller
1-2 tsk dijonsenap
1 Vitlöksklyfta
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
Basilika
Parmesan
( jag troor att jag kan ha haft i en kött buljongtärning också . .
alternativt flytande kantarellbuljong . . minns inte riktigt )

Så gör du :
Koka pastan.
Putsa fläskfilen och skiva den i önskad storlek.
Jag brukar även alltid banka ut den lite med en ”köttklubba” .
Krydda med salt och svartpeppar,
Rensa och skär svampen i önskad storlek.
Stek köttet i omgångar så att det får lite färg & lägg det sen åt sidan.
Gör inte ren stekpannan, där finns massa smak.
Ha istället i rejält med smör, pressa i vitlök & stek svampen tills vätskan dunstat.
Häll på grädde, creme fraiche & dijonsenap & koka upp.
Sänk värmen och smula ner önskad mängd gorgonzola
( jag hade köpt en förpackning på 200g och hade kanske i 100-130g ) .
Låt puttra på svag värme ca 10 min.
Sista minutrarna slängde jag även ner ett gäng basilikablad.
Smaka av med salt & ev peppar ( ev en buljongtärning eller fond om du tycker det behövs ) .
Häll ihop med pastan & glöm för sjutton inte att toppa ordentligt med parmesan
( & lite flingsalt ;P ) !

MUMS ! 🙂 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats