Sofie Eklund

Daimkrisp – Kakor i formar – Recept



Dehär receptet ramlade jag över, längst nere i en liten ruta i en allers ( allas? ) tidning
som jag fått utav M´s mamma & dom blev en hit på jobbet, många verkar gilla dom 😀
Dessutom är dom busenkla & perfekta små kakor i form till kalaset
eller att ha i frysen 😉

Du behöver:
25 g smör
200 g Marabou choklad ( jag ersätter dock ca 30 g med mörk choklad 
då jag tycker att det oftast blir godast om man blandar i lite mörk 🙂 )
1 Dubbeldaim ( men jag har i 1 1/2 Dubbeldaim / 3 små )
4 dl Cornflakes

Så gör du:
Ha i smöret och chokladen i en skål över vattenbad och smält de.
Banka sönder daimen i småbitar, när den/dom är kvar i pappret.
Häll sen flingor och den krossade daimen i en skål, blanda ihop
& häll sedan sen smälta chokladen över och blanda ihop.
Klicka ut i formar och låt stelna i kylen.
Piffa med lite florsocker på toppen 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sabina

    Hej tänkte bjuda på dom här daimkakorna i helgen men undrar, hur många det blir på det här receptet ? 🙂
    Tack på förhand!

    1. sofieeklund

      heeej ! 🙂 nämen har jag glömt skriva de ;P jadu ?jag brukar dubbla receptet och då blir de kanske 20-25 stycken har jag för mig ;P hehe.
      De beror ju lite på hur stora eller små du gör också ;D Kram !

stats