Sofie Eklund

5 minuters kola – Saffranskola – Recept

_MG_0464 _MG_0472
_MG_0476
G
o´kväll 🙂

Det slog mig att jag ju glömt publicera receptet på kolan
som jag skrev att jag testat göra förra helgen 🙂

Gjorde ni 5 minuterskola när ni var små / mindre  ? 😛
Jag minns en period, när jag bodde på Öland
& vi var helt galna i 5 minuterskola och gjorde de titt som tätt 😀

Jag som ju gillar saffran i bakverk och sötsaker
tänkte att det ju vore gott att testa denna kola med saffran . .
och ja, mycket riktigt så blev det riktigt smarrigt 😀

Denna är ju så busenkel & görs verkligen på 5 min
( inslagningsbiten tar ju dock ”liite” länge tid ;P ) !

Du behöver :
100 g smör
2 dl Strösocker
4 msk Mjöl
1 dl Sirap
1 påse Saffran
Havssalt

Så gör du :
Stöt saffran med lite strösocker i en mortel.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller stor skärbräda
& droppa på lite matolja och pensla ut.

Släng i alla ingredienser ( förutom havssalt ) i en kastrull
& låt koka upp under omrörning i ca 5 min.
( gör kultestet när kolan tjocknat på sig ) .
Häll den sedan på bakplåtspappret och bred ut den till önskad tjocklek ,
strö över havssalt ( kolan blir väldigt söt så det är väldigt gott att byta av lite )
& låt den stelna , helst i rumstemperatur.
Klipp eller skär sedan kolan i önskad storlek 🙂

En mysig grej att slå in dom i bakplåtspapper
& gör en sån busenkel strut , fyll den
& ge bort tillsammans med en flaska glögg i julpresent tex 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kristina

    Hej! Vilket smaskigt recept 😀 Jag gjorde en laddning och gav till min far på födelsedagen. Går det bra att jag delar receptet på min sida? Självklart med länk till dig 🙂

stats