Sofie Eklund

3 smarriga recept

hemgjord-limoncello-720640-storLIMONCELLO

 

skal och saft av 6 ekologiska citroner (6 citroner motsvarar ca 3 dl juice)
4 dl ljus grappa (eller vodka)
2 1/2 dl strösocker

Gör så här:
Skär bort det yttersta av skalet från citronerna utan att det vita kommer med.
Dela citronerna och pressa ut juicen.
Lägg skal och juice i en stor bunke.
Tillsätt grappa eller vodka och sockret. Rör tills sockret löses upp. Täck över.
Låt stå i rumstemperatur 3 dagar.
Sila av och häll på väl rengjorda flaskor. Förvara i kylen.
Servera limoncellon rejält kyld eller med en isbit.

grillad-biff-och-sparris-med-burrata-och-tomatvina GRILLAD BIFF MED SPARRIS

Du behöver:
4 skivor ryggbiff (à ca 150 g st)
1 tsk salt
250 g grön sparris
olivolja
1 krm svartpeppar
1 romansallad
1 påse ruccola (à 65 g)
200 g burrata eller buffelmozzarella

Till servering :
basilikablad
hyvlad parmesanost

Tomatvinägrette :
1 dl soltorkade tomater
1 liten vitlöksklyfta
2 msk vit balsamvinäger
1 dl olja
1 krm salt
1 krm peppar
1 dl finhackad basilika

Så gör du :
Ta fram köttet 30 minuter före grillning. Krydda runt om med salt.
Bryt/skär av den nedre torra delen av sparrisen. Pensla sparrisen med olja.
Tomatvinägrett: Finhacka tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar. Rör ner tomater, vitlök och basilika.
Grilla köttet några minuter per sida. Krydda runt om med 1 krm peppar. Låt köttet vila ca 5 minuter. Skär det sedan i stavar/strimlor.
Grilla sparrisen, gärna i en grillwokpanna eller grillform. Salta lätt.
Skär eller riv salladen i mindre bitar. Lägg upp på ett fat tillsammans med rucolan.
Dela burratan/mozzarellan med fingrarna och sprid ut på fatet. Fördela ut sparris och det skivade köttet.
Ringla över tomatvinägretten.
Till severing: Toppa med basilikablad och hyvlad parmesan.


sota-pannkaksmuffins-720639-stor PANNKAKSMUFFINS

 

Ingredienser
Portioner: 12 st
2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 krm vaniljpulver
4 dl mjölk (3%)
3 ägg

Sätt ugnen på 225°C.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke.
Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt ägg.
Fortsätt vispa till en jämn smet. Fyll en smord muffinsplåt till ¾ med smet.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

______________________________________________________________

Jag lovade ju för ett tag sen att dela med mig utav lite spännande recept som jag har sparat
& vill eller har testat ! 😀

Här kommer 3 som jag ännu inte testat men verkligen vill Och Ska testa ;D

Drinken !!!! MUUMS !!
Köttet ser ju bara så galet smarrigt ut . . åh jag älskar även sparris ! MÅSTE TESTAS ! ;D
Åh pannkaksmuffinsen ! Så himla smidigt ! 
Jag tror jag ska göra dom till frukost imorgon, lyxa till de lite !
& SÅ skönt att slippa stå och grädda !!! 😀

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats