Hej på er ! 🙂
Här sitter jag på jobbet och har huuuurt lugnt somhelst !!
Vi hade lugnt igår med, det verkar vara en lugn period nu :/
Jag tycker dock att de får dra igång igen snarast !
Dagarna blir ju så långa när man inte har så mycket att göra.
hmm, jag tänkte höra med er om ni har något smaskigt recept på fikabröd utav något slag
som ni vill dela med er utav ? 🙂
Något som passar bra att ha på en fikabuffé ?!
Vi bakar ju väldigt mycket på jobbet och just nu känns det som vi har gått igenom Aaallt . .
Senaste veckor har vi bla bakat :
Banankaka, Citronmuffins, Rulltårta/drömtårta/kokosrulltårta, Kladdkakor, snickerkakor, dumlekakor, twixkakor,
kokostoppar, brownies, sockerkaka, silviakaka, äppelpajer, päronpajer, äppelkaka.
Vi brukar även göra: toscakakor, mockarutor, morotskakor, rabarbermuffins, rabarberpajer M.M
Kom gärna med förslag, vi behöver förslag 😛
Ett annat recept som också är helt gudomligt är min kärleksmums/moccarutor/chokladrutor..
Hemligheten bakom den här är att jag inte använder ströbröd i formen och riktigt SMÖR, absolut inget margarin..
Servera den gärna rumstemp.. då är den absolut godare än när den kommer direkt ifrån kylskåpet. 😀
190c, 19 min.
5 ägg
4½ dl strösocker
4½ dl vetemjöl
200 gr smält smör
2 dl vatten
2-3 msk kakao
3 tsk bakpulver
Glasyr
3 dl florsocker (ev. lite mer för att få glasyren tjockare)
3-4 msk kaffe
4 msk smält smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
hoppas det smakar bra 😉
Här är receptet på kalle anka kakan!
TIPS, dubbel sats smörkräm och vispa ihop den med elvispen 😉
Du kommer få många pluspoäng på den här vid nästa fika bjudning. 😀
En kalla anka kaka, suuuuuper duuuuper god och jag rekomenderar dubbel sats av smörkrämen och vispa ihop den med elvisp. ;D
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
50 g smör
1 1/2 dl vatten
3 msk smör
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao, rör i det i äggsmeten. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Koka upp smöret och vattnet. Häll det i smeten och rör smeten jämn.
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Stjälp upp och låt kakan svalna helt och dela den i två bottnar.
Rör ihop smör, florsocker och äggula till en smörkräm. Bred den över ena bottnen, lägg över den andra och pudra florsocker över kakan.
Jag brukar hitta bak insperation på ensidamedmat.blogg.se 🙂 Sjukt många kladdkake recept!
Hej!
Nu börjar det att dra ihop sig till dragning i utlottningen av halsbandet!
Komihåg att du även har chans att vinna armbande om du tipsar två vänner:)
Rabarberpaj -hur gott låter inte det!
Ha en trevlig kväll:)
Kram Susanne
hej..
jag undrar vad du jobbar med? jobbar du heltid?
tack för en bra blogg.. kram
Läste ett recept idag på underbaraclaras blogg.
Schweizerkaka det lät och såg underbart gott ut =)
chokladmaränger ! sånna gör min systers ex, (han jobbar på bageri) och dom är gudomliga! Borde finnas nå recept på nätet 🙂
Jag har recept på en hallon/lakrits kladdkaka 🙂 Kanske lite dyr, det ska vara ”käck” i 🙂 Skriv om du vill ha det
kokostoscakaka, chokladbollar, kubb, mjuk hallonkaka, havreflarn, kringlor, kolakakor, munkar, biskvier, choklar/kola kakor. 🙂
åh tack för tipsen 😉 Kubb har vi provat, likaså hallonkaka/hallonmuffins, biskvier brukar vi beställa & småkakor har vi en som bakar 😛 hehe.
Men kokostoscakaka lät spännande, likaså havreflarn & munkar, man kan ju göra minimunkar 😀 tack igen 🙂