Sofie Eklund

Sofie´s Köttfärslimpa med gräddsås – Recept


Väldigt dålig bild dock :/

Denna köttfärslimpa, är enligt mig, göörgod,
jag har gjort många olika köttfärslimpor/biffar och köttbullar
men nu har jag lyckats mixa ihop mitt/mina favvorecept ;D
Denna har mycket smak & bra konsistens, enligt mig ! 🙂

( jag vet inte exakta mått men chansar på hur mycket jag har i )

Du behöver:
500 g Köttfärs
1 Gul lök
ca 2 msk kalvfond
ca 1,5 tsk Soya
ca 0,75 dl Ströbröd
ca 1,5 dl Mjölk
Salt & Svartpeppar

Ev fyllning såsom Ostskivor, creme bounjor, fetaost
eller inlindad i bacon kanske 🙂

Så gör du: 
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll ströbröd och mjölk i en skål, rör om och ställ åt sidan.
RIV löken & blanda sen den med köttfärs, fond, soya
& när ströbrödet har svällt i mjölken har du i även de
+ salt och peppar.
Blanda väl forma sen till en limpa
”ringla” stekmargarin i en ugnsform och lägg i limpan .

Om du vill ha en fyllning i
så gör ett snitt på längden ( eller två ) , nästan till botten & lägg i fyllningen
& ”nyp” sen ihop limpan igen.
( eller linda in den i bacon ) .
Slingra över lite steksmör och skjuts in i ugnen i ca 30-40 min.

Gräddsåsen gör jag såhär:
Medans köttfärslimpan är i ugnen häll
3 dl grädde
ca 2 msk kalvfond
en skvätt soya
& 1-2 tsk Gelé
i en kastrull, koka upp & sänk sedan värmen så att den småputtrar.
När köttfärslimpan är klar,
häll då i vätskan från den i såsen och smaka av ! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnea

    Det lät mumsigt 🙂 fin blogg du har :))
    Önskar dig en fin dag!
    Glöm inte kika in och kolla in fina julklappar från NIIICE Jewellery samt min kommande julkalender!

stats