Du behöver:
1 burk Jordnötssmör
1 dl Socker
2 dl Ljus sirap
1 liter Corn flakes (krossade)
1 tsk Vaniljsocker
300-400 g Blockchoklad (hälften mörk & hälften ljus)
Man kan även ha 2 dl hackade jordnötter (de brukar inte jag ha),
& 1 dl cocos i men de har inte jag heller.
Så gör du:
Blanda jordnötssmöret, sockret & sirapen i en kastrull
& låt det smälta men inte koka.
Ha i dom krossade corn flakesen & vaniljsockret
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och smeta ut den i till önskad tjocklek,
jag brukar göra ganska tunna.
Smält blockchokladen i vattenbad och bred på smeten.
Ställ den sedan i kylen.
Låt den stelna i kylen och skär sedan i önskade bitar.
Förvara i frysen.
Tips!
Ta ut dom ut frysen några minuter innan de ska serveras,
dom är som godast när dom har tinat lite 🙂
ååååh vad gott!! Det där receptet ska jag sno och baka här hemma inom kort! Tack för receptet!
frästas sådär va??? ;P håller med,sjuuukt gött 🙂