Sofie Eklund

Saffransbiskvier med daim – Recept

_MG_9885 _MG_9907 _MG_9909 _MG_9980 _MG_0010 _MG_0030
_MG_9987
Men nuuuni ! 

Dessa MÅSTE ni testa !! 😀 

Jag kom på idén om dessa när jag bestämt för mig att baka
saffranskakan med smörkräm och daim i helgen.
Tänkte att en biskvi med samma smaker , kan ju inte bli annat än himmelskt ;P
& jag tycker bannemig att jag hade rätt !! ;P
Jag gjorde två varianter , de ena med hackad daim i smörkrämen
& den andra, som på kakan, bara hackad daim på toppen 🙂
Jag har bara smakat den med hackad daim i, men då jag inte gillar när det blir för mycket smörkräm,
så är jag ganska så säker på att jag gillar den med hackad daim i mest ;P
Men de är en smaksak, så gör de du tror du gillar bäst ! 😀

Jag gör dessa små ( kanske en 6:e del så stor som på konditori ), som en liten mumsbit,
perfekt till julens alla fika fikatillfällen ;D
& perfekt att ha i frysen om du får oväntat besök  ! 😉 

Till bottnarna behöver du : 
200 g mandelmassa
2 paket saffran
0,5 dl Strösocker
1 äggvita ( spar äggulan )

Till smörkrämen behöver du : 
150 g Smör
1 tsk Vaniljsocker
1,5 dl Florsocker
1 äggula
( om du vill 1,5 dubbeldaim )

150-200 g Ljus + mörk blockchoklad ( alternativt 1 sort eller marabou )
0,5 Dubbeldaim

Så gör du: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Ha i saffranet i en mortel tillsammans med lite strösocker
& mortla de, för mer saffranssmak 🙂
Riv mandelmassan i en bunke & ha i socker, äggvita & saffran.
Vispa ! Jag vispar alltid med elvisp tills det blivit en jämn smet.
Ha i smeten i en sprits och spritsa ut små bottnar på bakplåtspapper
( dom sväller i ugnen ) .
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, tills dom fått fin färg.

Låt dom svalna på plåten.

Gör smörkrämen under tiden.
( Hacka daimen smått.
Ha i rumsvarmt/halvsmält smör i en bunke
& blanda i vaniljsocker, florsocker, äggula & ev daim.
Vispa med elvisp tills du fått en jämn fin smet.

När bottnarna svalnat har du på smörkrämen på bottnarna,
( jag brukar använda slickepott eller ”lilleman” ) .
Ställ dom sen i frysen en stund & smält chokladen under vattenbad under tiden.
Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks
& toppa med daim innan chokladen smälter 🙂

Låt svalna i kylen !

Koka en kopp kanelkaffe till & njut 😉

_____________________________________________________

Kommentera gärna om ni undrar något eller om/när ni testat dessa 
& berätta vad ni tycker 😀
( & delar ni receptet vidare får ni gärna ange källan <3 )

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats