Slänger upp receptet då det önskades, såhär kikandes på idol ;D
Till köttet behöver du:
ca 1-1,5 kilo Karré
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 dl BBQ sås
2 msk Oxfond
Kryddblandning
( jag hade turen som fick en kryddblandning från mitt jobb
& jag vet tyvärr inte vad som var i den :/ ,
men ta vad ni gillar, ex, salt, peppar, paprikapulver, cayenpeppar, grillkrydda )
2 dl vatten
Surdegsbröd
( jag använde Icas surdegsbaguette, som man gräddar en kort stund i ugnen )
Så gör du:
Jag är eextremt känslig för fettbitar, jag kan spy om jag får en sån i munnen.
Så jag tog bort det värsta på karrén.
Dela sedan den på längden och gnid in båda delarna i kryddblandningen.
Bryn sen på dom i en gjutjärnsgryta tillsammans med grovt hackad lök och vitlök.
När dom fått fin färg, tillsätt då BBQsås, oxfond & vatten
& låt det koka upp.
Sätt sen på lock och ställ in i ugnen.
Ugnen ska vara på 76-80 grader & köttet ska stå i ca 8 timmar.
Vänd på köttet 2-3 ggr under tiden.
Plocka sen ur köttet ur grytan.
Sila sen bort lök och vitlök från såsen.
Dra köttet i flisor och lägg sen ner de i grytan igen,
nu kan man även passa på att plocka bort det insprängda fettet så att det bara blir fint kött kvar 😉
Häll över såsen ( som du silat av ) så att det täcker köttet,
sätt på locket och låt det stå på svaag värme på spisen tills det ska serveras.
Jag hade det så i 2 timmar 🙂
Under tiden kan du tex göra avokadokrämen
och grädda baguetten så att den hinner svalna 🙂
Till avokadokrämen behöver du:
3 st Mogna avokado
1/2 Pressad Citron
2 Vitlöksklyftor
1 dl Creme Fraiche
2 msk Majonäs
Salt
Jag tror jag hade i en släng cayenpeppar också 😛
Så Gör du:
Dela, gröp ur och ta bort kärnan ur avokadorna.
Mixa dom i matberedare eller med stavmixer
tillsammans med pressad vitlök & resten utav ingredienserna, till en slät kräm.
(tillbaka till brödet)
Jag skivade de i långa skivor ( 3 skivor på 1 baguette fick jag ut ).
Hade i olivolja och flingsalt i en stekpanna och brynde på bröden lite på båda sidor
& la sedan köttet ovanpå.
Servera med avokadokrämen & en god sallad eller som mig,
jag hade babyspenat, tomat 🙂
Jag hade även lite klyftpotatis på sidan av 🙂
Bon Appétit 😉