Passionsfruktscurd – Recept
Nu har dehär inlägget med bilder och rubrik legat i utkastet allt för länge !
Jag tänkte dela med mig utav detta recepet som jag hittade på passionfruktscurd,
då det var så himla enkelt & såå smarrigt !
Oooch denna är en del utav ett annat recept som också ligger och väntar i utkast 😛
Det är inte mitt egna recept alltså, jag hittade de bland icas recept 🙂
Nåja ..
Du behöver :
2 msk finrivet citronskal
1 dl färskpressad citronjuice
1 dl ( ca 5-6 st ) Passionsfruktskärnor
2 ägg
1 äggula
1 dl strösocker
50 g rumsvarmt Smör
Så gör du:
första gången jag gjorde denna så silade jag bort kärnorna
då jag vela ha en slät smet.
Men de bestämmer ni ju själva 🙂
Blanda ner allt förutom smöret direkt ner i en kastrull,
vispa ihop och värm på medelvärme under omrörning
( de får Inte koka ) , tills den tjocknar .
Ta då av den från plattan och klicka i den rumsvarma smöret
i omgångar medans du rör, tills det smälter .
Ha upp i en burk och låt svalna !
Så såå smarrigt !! 🙂
Ha den i syltkakorna, på en tårta, på en pavlova ,
i påskas hade jag den på utklickade maränger, som ”stekta ägg” ( på bild ovan ) ,
bara ha den till grädde och lite maränger tex !
Ja, till va sjuttsingen som helst ! 😀
Låter jättegott! Kul med recept på lite ”ovanliga” saker 🙂
åh det där är något jag aldrig har smakat! måste definitivt testa det, lät super smarrigt! 😀