Sofie Eklund

Oreo biskvier – Recept

FullSizeRender
IMG_5239
 
Kom ju på att jag inte postat receptet på dessa gobitar ! 😉
Dehär är alltså mitt eget recept
men nu vette sjuttsingen om jag minns hur jag gjorde dom dock,
jag skulle ju ha postat detta tidigare ;P hehe.
Jag ska försöka komma ihåg ;P

Hur som så gillade jag dessa, helt i min smak ;D
Dom är väldigt mäktiga, men jag gör så pass små biskvier så att de bara blir en mumsbit,
sådär megasmarrig till en kopp kaffe 😉

Du behöver:
200 g Mandelmassa
1 äggvita
0,5 dl Socker

1 äggula ( vet inte om den behövs egentligen, men jag pyttsade i den ;P )
25 g smör
ca 50-75 g philadelpiaost
ca 18 st Oreokakor
200 g Marabou

Så gör du:
Sätt ugnen på 160 grader ( varmluft ) ( ca 175 grader i vanlig ).
Riv mandelmassan i en bunke.
Tillsätt socker och äggvita åh vispa med elvisp tills de blivit en kladdig smet.
Jag tycker att det är enklast att ha i smeten i en sprits och spritsa ut speten
i små kluttar på bakplåtspapper ( dom sväller mycket i ugnen så gör inte för stora ) .
Annars kan man ta två små skedar att klutta ut med också 🙂

Grädda i 10 min, ta ut och låt svalna.
Smält smöret.
Släng i oreokakorna i en matberedare & fixa dom tills dom blivit smulor.
Tillsätt sen philadelphiaost, smält smör & äggulan.
Klicka i lite philadelphia i taget, tills du fått en bra konsistensen.
Konsistensen ska bli lite ” seg ” .
Bre sen ut oreoröran på bottnarna & ställ i frysen i ca 30-45 min.

Smält marabou´n över vattenbad.
Jag brukar ha i några droppar matolja för att få den lite lösare.
Doppa sen kakorna i chokladen & låt stelna i kylen 🙂

Hoppas att ni gillar dessa ! 😀

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats