Sofie Eklund

Nittsjö Keramik – Tips till smulpajen

_MG_2839_MG_2933 _MG_2944 _MG_2976 _MG_2949 _MG_2962
Goodmorgon ! 🙂

Kolla in denna underbara skål/fat från Nittsjö Keramik, som jag fick hem häromdagen !
Heelt ljuvlig !

Jag är väldigt svag för stora fat och skålar
då jag älskar att servera godsaker i vackert porslin/keramik.
Denna skål kommer jag använda flitigt i sommar till att servera goda sallader i tex 🙂
Men igår invigde jag och S den med att göra en paj i den 🙂

En helt blåbär/hallonsmulpaj fast med en extra touch,
som jag tänkte tipsa er om ! 🙂

Jag smulade i några digestivekex innan jag vispade till smulpajen
vilket jag tyckte blev otroligt gott ! 🙂

Du behöver :
160-170 g rumstempererat Smör
4,5 dl Mjöl
1,5 dl Socker
3-4 Digistivekex
Hallon
Blåbär

Sen slänger du , som vanligt, bara ner alla torrvaror & smör i en bunke.
Jag brukar alltid blanda min smulpaj med elvisp eller i bakmaskin
tills smulorna blivit lite gulaktiga & tills smulorna går att forma om du trycker ihop dom.
Då har du lagom med smör & smöret har blandats ordentligt 🙂
Sen låter Jag alltid pajen stå kvar på eftervärme i ugnen i minst 30 min,
den gottar lixom till sig då, tycker jag ;P

Huursom, så kan jag rekommendera digestivekex i pajen 😉 hehe.

& den underbara skålen, den hittar ni HÄR 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats