Här kommer ett grymt gott recept som jag mixtrade ihop igår då vi var sugna på lasagne,
men vi hade inga lasagneplattor.
Så jag gjorde som jag brukar göra med köttfärsen & ostsåsen
men istället för plattor varvade jag med makaroner ;P hehe.
Pasta som pasta ?! 😛 Gott blev de iaf 🙂
Till köttfärsen
Du Behöver:
400-500 g Köttfärs
1 Gul Lök
2 Kött Buljongtärningar
1 Vitlöksklyfta
1 msk Tomatpuré
Några Blad basilika (kan även använda fryst)
Några kvistar timjan (kan även använda torkad i kryddburk)
ca 300 Passerade Tomater
Salt
Vitpeppar
Paprikapulver
Till Ostsåsen
Du Behöver:
3 msk Vetemjöl
ca 6 dl Mjölk
2 msk Smör
Salt
3 dl Riven Ost
Till Lasagnen
Du behöver:
Makaroner
2-3 riven Ost
Så gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka önskad mängd makaroner & ställ dom sedan åt sidan.
Hacka basilikan & Timjan.
Finhacka löken, pressa vitlöken & bryn på dom, tillsätt sedan basilikan & timjan.
Tillsätt sedan köttfärsen tills sen fått färg.
Krydda med salt, peppar & paprikapulver.
Rör ner tomatpurén & tillsätt sedan passerade tomater & buljongtärningarna.
Låt puttra på låg värme.
Ostsåsen:
Ha i mjölet i en kastrull, tillsätt liite mjölk och vispa till ”en jämt smet” innan du sätter kastrullen på plattan.
Tillsätt sedan lite mjölk i taget, ha i mer & mer vartefter såsen tjocknar ( vispa heela tiden )
& när du tycker att du har önskad konsistens på såsen tar du av den från plattar, saltar och tillsätter osten,
du kan sätta på kastrullen på plattan igen tills osten smält.
Ställ den sedan åt sidan.
Nu har köttfärsen puttrat i ca 15-20 min.
Då kan du leta på en ugnsform där du sen börjar med att ha i ostsås i botten,
varva sedan
(ostsås) – köttfärs – makaroner
ostsås – köttfärs – makaroner
osv, avsluta med ostsås & rivenost på toppen.
In i ugnen tills osten fått färg, ca 15 min.
Låt sen står och dra till sig i ca 10 min .
Servera med en fräsch sallad 😉
Skal provas!! 🙂
Hehe jo men precis. så är det ju (: