Jag gjorde ju en egen lasagne till S när jag gjorde lasagne till oss häromdagen
& den blev huur bra somhelst så jag måste tipsa om den 😀
De är dock så svårt med exakta mått men jag chansar lite nu.
Du behöver:
2 färska lasagneplattor
ca 100 g köttfärs
ca 400 g krossade tomater
ca 2 tsk fryst hackad basilika
En halv, halv Gul lök 😛
1 liten vitlök
1 msk Tomatpuré
2 msk mjöl
ca 3 dl Mjölk
2 dl Riven ost
Så gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka löken.
Häll i krossade tomater , lök, pressad vitlök, tomatpure
& basilika i en kastrull.
”Mosa” sen när köttfärsen i de.
Låt de koka upp och sänk sedan värmen och låt de småputtra i ca 20 min.
Gör sen ostsåsen ( jag har iiiingen aning om hur mycket mjölk jag har
så 3 dl kanske är helt fel, ni får gå på känsla ;P ) :
Ha mjöl i en kastrull & häll i liite mjölk och vispa, så att klumparna försvinner.
Häll på en skvätt mjölk till, vispa och sätt den på plattan.
Vispa heela tiden & när den börjar koka tjocknar den,
tillsätt då önskad mängd mjölk tills du fått önskar konsistent,
den ska enligt mig vara ganska så tjock men inte för tjock
för när man har i osten tjocknar den ännu mer ;P
När du fått rätt konsistent, ta av den från plattan
& ha i 1 dl riven ost & rör om tills den smällt.
Täck sedan botten på en liten ungsform
( jag hade ungefär en lika stor som dom färdigskurna färska lasagneplattorna är 🙂 )
fortsätt sen med köttfärsåsen & sen en lasagneplatta
fortsätt med ostsås – köttfärs – platta – ostsås – köttfärs – toppa med riven ost.
In i ugnen tills dess fått fin färg.
Jag stängde då av ugnen och lät de dra i ugnen tills den svalnat,
ner i mixen oooooooch – Klart ! 😀
Måste laga till Milly. hon vill inte ha mat alls.. så ska testa denna.