Ni var ett gäng som önskade recept på dessa så här kommer de ;D
Inspirationen hittade jag hos Jenny men jag tog bort soya och oxfond, som hon hade i köttfärsen,
då jag personligen inte alls känner att det passar dom smaker jag var ute efter.
Men smaken är som baken så vill ni skvätta i de, kika in på hennes recept vettja 😉
Du behöver:
300 g köttfärs
1 Gul Lök
5 msk chilisås
1 tsk sambal oelek
ca 1 tsk paprikapulver
Salt
Svartpeppar
( vill man ha ytterliga hetta så rekommenderar jag chilipulver & kajenpeppar 🙂 )
Mozzarella
Frysta smördegsplattor
1 Ägg
( jag kan tänka mig att det skulle vara jättegott med tacofärs/krydda också 🙂 )
Så gör du:
Ta fram smördegsplattorna om dom är frysta.
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka löken och bryn på den.
Tillsätt köttfärsen och bryn på den.
Ha i kryddor, sambal & chilisås och låt puttra på svag värme i ca 15 min.
Kavla ut smördegsplattorna något och lägg sedan köttfärs i mitten på plattorna.
toppa med en skiva mozzarella på varje hög, vik ihop till knyten & lägg dom i en smörad ungsform.
Vispa upp ett ägg lite lätt och pensla knytena .
Grädde i ugnen tills dom fått fin färg, i ca 15 min.
Servera med en god sallad & dressing.
Jag gjorde en ”vanlig” vitlökssås ( creme fraiche, vitlök, en dutt majonäs, en dutt honung,
salt, svartpeppar & persilja 🙂 )
Hejsan!
Visst är hon bra Jennys matblogg så mycket gott =) gör också mycket av hennes recept =) Tycker om din blogg med så söta barn ni har och goda recept som du lägger upp =) vela bara säga de kram på dig