Jag har nästan alltid olika innehåll i mina biffar.
Jag gör även alltid gräddsås till men idag blev det löksky
& vi kommer absolut skippa grädden fler gånger, detta blev supergott 😉
Just denhär gången gjorde jag iaf följande :
Till 3-4 pers
Du behöver:
400 g Köttfärs
1 Gul lök
1 msk Dijonsenap
1-1,5 dl Ströbröd
1-1,5 dl Mjölk
ca 1-1,5 msk Soya
En skvätt grädde , kanske 3-4 msk
Salt & Svartpeppar
Till skyn:
1 Gul Lök
ca 4 dl vatten
ca 4 msk Oxfond
Lite strösocker
Lite Mjöl
Salt
Så gör du:
Blanda ströbröd och mjölk, rör om och ställ de åt sidan.
Hacka lök ( lr riv ) .
Blanda alla ingredienser + ströbrödsgeggan när den har svällt.
Tillsätt ev en skvätt mjölk om röran känns för torr,
den ska vara lite ”geggig” .
( de är så svårt att skriva exakta mått då jag bara har i efter tycke och smak ).
Forma till biffar och bryn på alla biffar och lägg dom åt sidan.
Bryn sen lök till skyn i stekpannan,
strö över lite strösocker när löken mjuknat
& strö sen över lite mjöl, rör om och häll på vatten & fond,
smaka av med salt & lägg sen ner piffarna i skyn.
Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt dom puttra i ca 10-15 min.
Voilà ! 😉