Inte jordens bästa bild men jag måste tipsa om denna maträtt som jag komponerade ihop idag,
det blev faktiskt supergott ! ;P
(allt är camått då jag bara höftar)
Du behöver:
500 g Köttfärs
8 medelstora potatisar
1 medelstor Gul lök
2 Köttbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
400 g Krossade tomater
Salt
Svartpeppar
Paprikakrydda
Vitlökskrydda
5 dl Creme Fraiche Paprika & chili
( det blev liite stark eftersmak så om man vill ha mildare till barnen, prova vanlig creme fraiche 🙂 )
1/2 paket fetaost
2 dl grädde
3 dl riven ost
Så gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och fräs löken.
Tillsätt köttfärsen och bryn den.
Krydda med salt, svartpeppar, paprikakrydda & vitlökskrydda, tillsätt tomatpuré,
buljongtärningarna & krossade tomater, låt de sedan puttra på svag värme
medans du skalar potatisen & skivar den tunt eller kör dom i matbredaren.
Blanda sen cremefraichen med ca 1 dl grädde (för att få den lite lösare) & mosad fetaost.
Häll sedan 1 dl grädde i botten på en ungsform och varva sedan med köttfärs, potatis, köttfärs, potatis
osv, tills det tar slut & toppa det sedan med creme fraicheblandningen.
Låt det tillagas i ugnen ca 35-40 min, ta sen ut formen, tillsätt den rivna osten
och sätt tillbaka formen i ugnen tills osten fått fin färg.
Låt sen stå i rumstemperatur för att dra till sig lite i ca 15 min innan servering.
Servera med god sallad 😉
Detta kommer jag absolut göra igen, kaanske med hälften paprika/chili creme fraiche & hälften vanlig
då W tyckte att det var lite starkt, han fick iaf, efter 4 glas mjölk/juice/vatten i sig allt ;P hehe.