Jag tänkte att jag skulle skriva ut receptet på maten jag gjorde idag iutefall någon är intresserad! 🙂
Det blev nämligen preeeecis så som jag vela att de skulle smaka,
precis som mammas kött & sås smakade när jag var liten, mmmmmh 😛
Jag hittade inget recept som passade så jag hittade på själv utefter vad jag vet att mamma har haft i
& vad jag tror skulle bli bra & såhär gjorde jag:
Du behöver:
Till köttet:
ca 1 kilo Skinkstek
1 Lök
2 Vitlöksklyftor
2 Köttbuljongtäningar
10-15 st Kryddpeppar
ca 5-7 Lagerblad
Svartpeppar
Salt
Paprikapulver
Fryst hackad basilika
Vatten
Till såsen:
1 dl Grädde
ca 1 tsk Soya
1 Nypa salt
ca 1 tsk Socker
ca 2-3 msk Maizena
Vatten
Så gör du:
Blanda salt, svartpeppar, paprikapulver & basilika (lr vilka kryddor du gillar) i en skål, rör om
& ”gnugga” sedan in de på hela köttet.
Skala & dela löken i 4, likaså med vitlöken (dom ska silas bort sen i vilket fall).
Bryn på köttet tillsammans med löken och vitlöken i en gjutjärnsgryta tills det fått färg & häll sedan på vatten
tills det nästan täcker köttet.
Ha i köttbuljongtärningarna, lagerbladen & kryddpepparna & låt det koka upp.
När de börjar koka så sänk värmen så att det småputtrar & låt sedan stå i ca 2 timmar.
Snurra på köttet lite då och då.
När köttet är klart tar du ut den ur grytan (lägg de i folie under tiden du gör såsen)
och silar sedan bort allt så att du bara får skyn kvar, häll skyn i en kastrull & låt de koka upp.
Tillsätt sedan grädden, saltet och sockret.
Blanda kallt vatten & maizena i ett glas & häll sedan ner i såsen,
låt den puttra en liten stund tills den tjocknat.
Servera med potatis, mmmmh 😀
(Man kan ju även ha morötter i som kokar tillsammans med köttet & sen har till maten,
men jag hade inga hemma 🙂
Jag har ingen egen bild så jag hittade denhär på google, såg nästan precis ut såhär iaf 🙂
Ska prova tror det blir kannon
Tack för tipset. Detta ska provas 🙂
Hepp! Det här ska jag prova. 🙂