Du behöver:
250g mörk choklad
175g smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
100g daimkulor (en påse)
250g mörk choklad
175g smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
100g daimkulor (en påse)
Så gör du:
Sätt ugnen på 175 C. Smörj en form med löstagbart botten, cirka 23-24 cm i diameter,
eller en gratängform med bakplåtspapper i botten.
Smält chokladen och smöret på svag värme i en kastrull. Låt svalna en aning.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och chokladblandningen i äggsmeten.
Bred ut smeten i formen, strö över daimkulorna.
Grädda i 175 C i cirka 25-30 minuter i mitten av ugnen.
Kakan skall fortfarande vara kladdig i mitten när du tar ut den.
Jag brukar skaka lite på formen & då ska den ” dallra ” lite grann ;D
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass, nom nom ;D