sofieeklund

Sofie Eklund

Kladdkaka med daim – Kalops
Tröja – Zara, Jeans – Cheap Monday

 God kväll ! 🙂

Idag, innan jag hunnit baka kakan, kom M´s föräldrar på besök 🙂
Dom stannade i någon timme, vi fikade annat och drack kaffe 🙂
När dom åkt bakade jag kladdkaka med daim
och lagomt tills den var klar och hade svalnat kom pappa/morfar och Alicia 🙂

Vi fikade, igen, barnen lekte, jag satte köttet på puttring,
åh aa, bara va, tills pappa och Alicia åkte runt 16.30.
Då åkte M och W för att handla jag förberedde maten och gjorde inlagd gurka
som blev supergod till maten, kalops, min favoritmat sen jag var liten 🙂

Efter mat badade M barnen och jag tog disken.
Efter lite mys la M S och efter en stund la jag W.
Han har idag förlorat sin ena stjärna då han haft attityd, tjabbat, tjafsat vid maten,
“tjatat” om att få allt på affären . . gaah, vad har det tagit åt denna unge !!!
Bara en sån sak som att idag, när jag läst färdigt för honom,
kollar jag på honom varpå han ser lurig ut.
Sen visar han händerna, då har han legat bredvid mig med en bläckpenna
och ritat i hela händerna !!!????
Alltså va ??
Han säger och gör saker som jag och M lixom bara kollar på varandra
och inte fattar någonting, vart kommer de ifrån ??
Igår sa han från ingenstans , efter att ha spelat sporter ( bowling, golf, boxning ) på sitt wiispel,
” vet du vad jag sa till han ( gubben på spelet ) ?
jag ska bryta nacken utav dig, MANNEN “
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VAA? Vad händer ??
MANNEN ?
HJÄLP !!!
Samtidigt som jag skrattar när jag skriver det här så vill jag slita mitt hår,
vad händer med min unge !!?? 
( och NEJ, han spelar aabsolut iinget spel som dom säger ens i närheten utav såna saker i !? )

HUR SOM !
Han har inte sagt eett eenda pip sen jag sa god natt
så 1 stjärna får han sätta dit i morgon iaf ! 😛

Näe, nu ska jag och M kika på film innan klockan blir för mycket 🙂
KRAMAR !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sofieeklund

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sana

  Hej pappan! Jag menade naturligtvis inte att ni ska fråga honom, utan menade att ni själva skulle fundera vad ni gör/inte gör osv som får honom att visa det på detta sätt. Tänker att nu säger ni ju i princip att man inte ska visa att något är fel, bara lägga känslorna åt sidan och låtsas att allt är bra, och spelar han erat spel kommer en belöning då ni tycker rätt beteende visat sig och om inte – ett straff (förlorad stjärna). Ni mutar bort symtomen men gör inget åt orsaken.

 2. Sophia E

  Hej!
  Var snäll och läs denna länk angående besöningssystem. Jag tycker det är förskräckligt att använda sig av detta! Det finns jättebra hjälp att få på bvc och deras psykosociala team angående W´s kvällsbeteende. Det är inte lätt att förstå ett litet barn men att belöna när han gör nåt som ni anser är rätt är inte okej! Ta till er detta för det är hemskt att man ska ge ett barn en stjärna för att han gör nåt bra! Barn är barn, barn beter sig på ett sätt för att de kan. Belöna istället genom att krama honom lite extra! Tack från mig!

  http://petrakrantzlindgren.se/2013/03/25/darfor-ar-jag-kritisk-mot-beloningssystem-for-barn/

 3. Pappan

  Ja du Sanna försök att fråga en 4 årig kille varför han beter sig annorlunda och få ett vettigt svar. Det är mer att försöka skapa förståelse att man kan inte tjafsa om precis allt varje dag men lär även visa en annan sida. Och om man är duktig och uppför sig så kan vi föräldrar visa uppskattning på det. Det här “poängsystemet” förföljer oss livet ut, skola,jobb osv visar man framfötterna så får man belöning i slutändan så knähundar är vi nog allihopa….

  Tack för mig / Pappan

 4. Ida

  Recept på båda måste du lägga ut!!!:) (förresten Klänningen den “grå/svarta” satt fint den 😉 lite småtajt över armarna bara men det löser sig snart 😉 jättefin var sen iaf 🙂 tack!

 5. Sanna

  Måste säga att belöningssystem känns oerhört kränkande och otäckt. Känns som man inte bara kränker barnet utan också skapar en ja-sägare en egen liten knähund som beter sig för att man slänger fram en belöning. Jag skulle hellre försöka komma underfund med varför det blivit som det blivit…

stats