Sofie Eklund

Kalops – Recept

Jag får de inte att hamna i mitten men jag orkar inte skriva om allt just nu
så det får se ut såhär 😛

När jag gjorde kalops sist så hade jag vanliga grytbitar som jag bara delade i lite mindre bitar.
Dock hade jag gul lök i och pepprade med svartpeppar
& istället för gele i såsen, hade jag strösocker + att jag hade kinesisk soya 😛
& det gick i det med 😉
Men mammas är goodast så jag rekommenderar att gå efter hennes recept 😉 

Här kommer min mammas recept rätt av 😉

Opsis Kalopsis a´la modern kommer här 

Salta o peppra köttet[vitpeppar]o strö över lite vetemjöl.
Bryn köttet i en gryta. häll över vatten så att det täcker köttet.
Ha i ca 4 lagerblad och 10-15 kryddpepparkorn samt morötter.
Jag brukar ha i ca 4-5 st som jag delar på mitten. Jag har ALDRIG gul lök i!!

Puttra på svag värme minst 3 timmar om det är nötbitar, 1,5-2 timmar om det är fläskkött. 

Plocka ur köttet och morötterna o lägg i en skål.
gör en redning (vatten och majzena)   i en kastrull och häll på spadet från koket som du silat bort "snusket" ifrån.
Om det är lite spad så häller jag över lite från potatiskoket...
häll på vispgrädde tills du fått lagom konsistens på såsen.
Ha i lite japansk soja samt lite vanlig soja för att såsen ska bli mörkare.
Jag brukar alltid ha i ca 1 msk vinbärsgelé i såsen oxå.

Häll såsen över köttet och så är det klart:-)

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. vintagemom

    Kalops kan ju vara något av det godaste som finns! Har inte vågat mig på att göra det själv ännu, då jag älskar min mammas variant så mycket

stats