Sofie Eklund

Granola – Recept

 
Heej på er !! 🙂

Idag har jag bunkrat upp med två favoriter,
granolan . . som W i morse fick lite panik över att de började ta slut i burken 🙂
& mitt – can´t live withoutFröknäcke ! 🙂

Det är verkligen busenkelt och göra båda
& granolan kan man ju göra helt efter tycke och smak ..  
här kommer iaf min kombo :

Du behöver :
8 dl glutenfritt havregryn
1 dl Linfrön
1 dl Pumpakärnor
1 dl Solroskärnor
1 dl Riven Kokos
2 tsk Kanel
1,5 dl Rapsolja
1 dl Flytande Honung
1 dl Vatten
Torkad banan
Russin

Så gör du : 
Sätt ugnen på 150 grader ( varmluftsugn )
Blanda ihop havregryn, pumpakärnor, linfrön, solroskärnor,
kokos & kanel.
Blanda ihop rapsolja, honung och vatten i en annan bunke
& blanda sen ihop allt ordentligt.
Skjuts in i ugnen i ca 30 min !
Rör om med jämna mellanrum tills den fått fin färg.

Låt den svalna i plåten & blanda sen i russin & torkad banan.

Hade granolan varit till enbart mig,
hade jag istället för russin och torkad banan ( som är önskemål från M och W 😛 )
haft i gojibär & grovhackade hasselnötter
samt ev torkade äppelbitar !! Nomnomnom .. 

Mmmh, detta är ju såå himla goott !!

Toppa på en fruktsallad ..  ös över yoghurten, chiapuddingen 
eller vad man nu vill mumsa denna med 😀 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats