Här kommer receptet på dom godaste fröknäcken ni någonsin kommer att smaka ;D
Du behöver:
o5 dl Sesamfrön
0,5 dl Linfrön
2 dl Majsmjöl
3/4 dl Solroskärnor
1/4 dl Pumpakärnor
2-2,5 dl kokande vatten
0,5 dl Rapsolja
Flingsalt
Flingsalt att toppa med
Så Gör Du:
Sätt ugnen på 150 grader.
Häll i allt utom vattnet i en bunke.
Koka vatten & häll i de ( jag kokar alltid upp några dl & har i tills jag får rätt konsistens,
men ca 2-2,5 dl ).
Rör ihop allt till en geggig deg/smet.
Häll sen ut smeten fördelat på två bakplåtspapper,
lägg ett till bakplåtspapper ovan på och dra med händerna till önskad tjocklek . .
jag gillar att göra dom så tunna som möjligt.
Sen brukar jag med med hjälp utav en pizzaslicer, försiktigt ”slica” den storlek jag vela ha på fröknäckena.
Då är de bara att lätt bryta dom i fina bitar, när knäcket svalnat 😀
Så ett tips är alltså att ”slica” degen innan ni gräddar den 🙂
Strö på flingsalt .
Skjutsa in i ugnen i ca 45 min, tills knäcket fått en fin gyllenbrun färg.
Låt svalna, NJUUUUUUUUUUUUUUUUUUT !! 😉
mmmmmmmhhhhhhh dom är sååå goda!