Sofie Eklund

Fixa fredagsmyset på ca 5 min – Chips i micron

chipsimikron4-860x1075

Men vet ni ?
Jag har tänkt tipsa om detta inför varje helg i ett halvår,
men glömmer bort de heela tiden ! 😛

Jag ramlade över detta recept i somras
& tänkte att det var för bra för att vara sant, så började googla
& hittade bara positiva kommentarer !
DOCK har jag glömt bort att testa det själv,
men min kollega testade det då, ganska direkt & blev jättepositivt överraskad.
Hon skivade 1 potatis , vilket räckte & resultatet blev krispiga goda chips med lite ” lantchipsstuk ” !

Man kan ju krydda med vad sjutton man vill . . 
dill , taco, peppar eller någon annan rolig kryddblandning 🙂
Själv kommer jag nog bara köra flingsalt . . i helgen Ska jag bannemig testa ! 😛

Du behöver:
2 potatisar
ca 1 tsk rapsolja
salt

Så gör du:
1. Lägg ett bakplåtspapper på en stor tallrik eller på den runa plattan i mikron.
Pensla det med ett tunt lager olja.
2. Tvätta potatisarna noga och torka dem torra. Skiva potatisarna tunt med en osthyvel.
3. Lägg ut potatisarna på bakplåtspappret (de får inte överlappa varandra). Strö över salt.
4. Kör potatisarna i mikron i 5–9 min tills de får en gulbrun färg.
Tiden varierar beroende på hur många potatisskivor du har och vilken styrka din mikro har.
Om du har en liten mikro och bara får plats med en vanlig måltidstallrik
får du köra en potatis i taget.
Då tar det 3–4 minuter i mikron.
Låt potatisarna kallna på pappret.

Skriv gärna en kommentar när/om du testat,
vore kul att höra vad ni kryddade med & hur du tyckte att dom blev 😀

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats