Hallihallå ! 🙂
Jag och W har just smaskat i oss dessa tooooookgoda chokladkolor, ( som knappt hann stelna 😛 )
vi gjorde för en stund sen 🙂
Jag tänkte att vi skulle baka saffransbullar med vanilj också
( då jag inte hade mandelmassa hemma )
meeen så hade jag slut på torrjäst, som jag alltid brukar ha hemma,
så det blev inga bullar idag !
Hur som så måste ni testa dessa
om ni som jag ääälskar choklad med en touch of salt !! 😛
Så här gjorde jag 🙂 :
Du behöver:
3 dl grädde
3 dl socker
1,5 dl ljus sirap
50 g smör
ca 80 g mörk kvalitétschoklad & 20 g ljus blockchoklad
ca 1 dl Salta jordnötter
Så gör du:
Ha i bakplåtspapper i en form som är ca 25×18 cm.
Hacka jordnötterna.
Häll i grädde, socker, sirap och smör i en gjutjärnsgryta / kastrull med tjock botten.
Rör om till det kokar upp ( låt det koka på hög värme men inte högsta ).
Låt sen koka utan att röra tills kolar har en temp på ca 120 grader, ca 10 min,
prova då att göra kul provet i ett glas med kallt vatten.
Ta av från plattan och rör ner chokladen tills den smälter
& häll sen i kolan i formen & strö över de hackade jordnötterna.
Låt svalna & skär sedan i bitar innan den stelnat helt 🙂
För att få fina bitar, skölj kniven i varmt vatten före och mellan varje gång du skär 😉
NJUUUT ! ;P
Nu vaknade S så nu ska vi nyvaken mysa lite 🙂
( Du som vela ha receptet på saffranskaka med daim, den finns bland mina recept,
den är fruuuktansvärt god & lixom lite beroendeframkallande ;P )
Hej så länge ! 🙂
mmmuuuuuuums.