Men jag kom ju på att jag glömt posta ett inlägg med recept på dessa gaalet goda
chokladbollar med extra allt ;P som jag testade att göra förra (?) veckan 😉
Detta är inget jag själv hittat på utan ramlade över receptet HÄR,
så jag snor hennes recept med vissa egna ändringar & noteringar 😉
Du behöver:
100 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 msk kaffe
3 dl havregryn
1 Guldnougat
200 g Marabou
kokos
Så gör du:
Lägg nougaten i kylen !
Vispa ihop socker, vaniljsocker och rumstempererat smör först
tills det blir fluffigt och vitt.
Tillsätt kaffe, kakao och havregryn (gärna i matberedare så grynen slås sönder ordentligt,
vispa ordentligt med elvispen annars ) .
Låt smeten vila 1 h i kylen. Skär nougaten i små fyrkanter,
beroende på hur stora du vill göra dina bollar.
Platta till en bit ”deg/smet” i handflatan, lägg en bit nougat i,
nyp ihop & rulla dom fina.
Ställ i frysen.
Smält sedan chokladen över vattenbad
( jag brukar ha i några droppar matolja när jag smälter marabou,
för att göra den mer lättflytande )
. Doppa bollarna i chokladen med hjälp av 2 gafflar.
Låt rinna av och ställ på bakpapper. Strö på lite kokos innan chokladen stelnat.
Dessa Måste ni testa !! 😉