Sofie Eklund

Chocolate chip cookies with peanut frosting – Recept

 

Tänkte bjuda med mig utav recpetet på kakorna som jag och W bakade idag,
faaaaaarligt goda !! 😉

Jag gick efter Leilas recpet här nedan men jag ändrade frostingen
då jag varken hade jordnötssmör eller phiadelphiaost hemma.
Jag skriver med båda så kan ni välja vilken ni vill göra ;P

Ingredienser

Chocolate chip cookies
100  g smör, mjukt
1  dl strösocker
2  msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Salty peanut butter frosting
 1 dl jordnötssmör, mjukt
4 dl florsocker
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
1.5 dl salta jordnötter

Min Salty peanut butter frosting
ca 70 g Smält smör
1,5 dl Salta jordnötter
3-4 dl Florsocker
4 msk Kakao
2 tsk Vanlijsocker
1 msk Kaffe
ca 60 g smält Mörk blockchoklad

Gör så här

1. Chocolate chip cookies
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

4. Knåda försiktigt in grovt hackad choklad i degen (eller använd färdiga chips/pellets).

5. Rulla degen till små bollar och lägg dem med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.

6. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna.

7. Salty peanut butter frosting
Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.

8. Tillsätt kaffe och vispa frostingen krämig med elvisp.

9. Rör ner hackade jordnötter.

10. Lägg ihop kakorna till whoopies med frosting emellan.

Min frosting:
Smält smöret, rör ner hälten utan florsockret, vanlijsockret & kakaon.
Smält chokladen över vattenbad.
Undertiden kan du hacka jordnötterna. Ett tips är att lägga dom i en fryspåse
och sen slå sönder dom med ex skaftet på en kniv, mycket enklare och snabbare än att hacka dom 😛
Vispa eller rör sedan ner jordnötterna & chokladen och till sist florsocker tills du får en bra konsistens.

TIPS
Kakorna är väääääldigt goda men också väldigt maffiga & jag tyckte att jag gjorde små bollar
men dom blev nästan för stora endå,
så ett tips är att göra miiiiiinibollar och sen även platta ut dom ganska ordentligt innan ni sätter in dom i ugnen
så att dom inte blir så tjocka.
Eftersom dom är dubbla så tycker iaf jag att det lätt blir för mycket annars, mina blev lite to much,
jag var mätt på en i flera timmar 😛 haha.
Smaken är som baken men det var ett tips iaf ;P

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats