Brookie !!!
The next big thing, tänker jag då ! ;D
Jag ramlade över en bild på en brookie någonstans, på en utländsk blogg och började googla.
Hade aldrig hört talas om det innan, har ni ? ;P
Hursom så är det en brownie + en cookie.
En krämig chokladkaka med ett krispigt kaktäcke !
Jamen ni hör ju !!! 😉
Tänkte dela med mig utav ett recept som jag hittade har testat,
både i långpanna ( dubbla receptet eller trippla, som jag, i en stor långpanna 🙂 ) & i muffinsformar 🙂
Jag gillar långpannor, så jag föredrar nog faktiskt den varianten 😉
Det är alltså inte mitt recept, de enda jag la till var jordnötterna då jag tyckte att nåågot saknades,
när jag gjorde dom första gången 😉
& sen har jag ändrat ordningen på själva blandningen lite, den var så jäkla komplicerad innan ;P
Du behöver:
Brownien:
125 g mörk choklad
150 g Smör
2,5 dl Socker
2 Ägg
1,5 dl Vetemjöl
0,5 dl Kakao
1, tsk Bakpulver
Cookies:
100 g Rumstempererat Smör
0,5 dl Socker
1 dl Farinsocker
1 Ägg
2 dl Vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g krossad choklad
1 dl Salta jordnötter
Så gör du :
Sätt ugnen på 175 grader ( 160 varmluftsugn ) .
Vispa socker & ägg.
Smält choklad & smör tillsammans.
Vispa sen i den smälta chokladen i smeten.
Tillsätt sen mjöl, kakao & bakpulver, vispa ihop.
Häll upp i muffinsformar eller i långpanna med bakplåtspapper i botten.
När jag gör cookiesmeten slänger jag i allt i en matberedare
& kör tills det blivit en jämn smet .
( Jag tillsatte lite mjöl efter att jag hällt ut den ur matberedarbunken )
Klicka sen ut en klick i varje muffinsform
eller fördela den över långpannan.
Grädda i mitten utav ugnen i 20-25 min.
Den får gärna vara lite klibbig när du tar ut den, den sätter sig när den svalnar.
Hoppas att ni gillar dessa ! ;D