Sofie Eklund

Bountybrownie – Recept




Men dessa MÅSTE ni testa !
Så Gaaalet goda !! 😀

Då jag ändrat grundreceptet lite så kan jag kalla just Detta recept, mitt eget 😉
Så publicerar ni det får ni gäärna skriva källan 🙂

( Detta recept passar en Stor långpanna )

Du behöver:
Brownie:
300 g Mörk blockchoklad
300 g Smör
6 dl Socker
6 Ägg
4 tsk Vaniljsocker
4 Mjöl

Bountytäcke:
150 g Smör
1 dl Sirap
1,5 dl Florsocker
5 dl Vispgrädde
350 g Kokosflingor
300 g Marabou

Så gör du:
Sätt ugnen på 160 grader ( varmluftugn ) .

Smält smöret & chokladen över vattenbad.
Häll i socker i en bunke.
Häll över den smälta chokladen över sockret och vispa ihop.
Vispa ner ett ägg i taget men vispa inte mer än nödvändigt.
Ha i vaniljsocker och mjöl & vispa ( snabbt ) eller rör ihop,
lika nu, vispa/rör inte mer än nödvändigt.

Klä en plåt med bakplåtspapper, häll i smeten
& grädda kakan i ca 20 min.

När kakan har svalnat kan du göra kokossmeten.
Ha ner alla ingredienser Utom kokosen i en kastrull,
låt koka under omrörning tills smeten tjocknat något,
ca 7-9 min.
Ta sen va den från plattan, ha i kokosen och låt svalna något .
Ha sen över den på brownien ( som bör ha svalnat helt ) .
Låt sen kakan svalna i kylskåpet.
Smält maraboun över vattenbad.
Var noga med att det inte skvätter i vatten i chokladen.
Jag brukar ha i en skvätt matolja för att få chokladen lite rinnigare.
Bre den sen över kakan & låt kakan stå kylskåpet i minst 3-4 timmar.

Servera precis som den är eller med en klick grädde 😉

Hoppas ni gillar dessa 😀

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats