sofieeklund

Sofie Eklund

Annons

Biskvier med hallonfyllning



Här kommer receptet på biskvierna med min egen påhittade hallonfyllningen :)
Väldigt goda då & perfekt för den som är känslig för ”för söta” kakor
då sött möter syrligt, choklad och hallon, de kan ju lixom inte bli fel ?! ;D

Du behöver:
200 g mandelmassa
½ dl Strösocker
1 äggvita

Till fyllningen:
150 g Smör
1 tsk Vaniljsocker
1,5-2 dl Florsocker
100 g Frysta Hallon
ca 1 tsk Citronsaft
1 äggula

150 g Marabou mjölkchoklad

Så gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.

Börja med att koka hallonen och låt dom sen svalna helt under tiden du gör de andra.

Riv mandelmassan i en bunke & tillsätt socker & äggvitan ( spar äggulan ) .
Vispa sedan ihop det med elvisp till det blir en geggig sörja.
Klicka sedan ut smeten på bakplåtspapper på en plåt.
Här bestämmer du hur stora du vill ha.
Personligen vill jag ha dom små, som en liten mumsbit på två tuggor typ lixom ;P
& då räcker det med en tesked.
Så skopa upp med en tesked & hjälp till att skopa av med en annan,
till små bollar som du kan platta till liite.
Eller gör som jag kom på denna gång, vilket var suupersmidigt,
att spritsa ut dom !! 😀
Jag rekommenderar dock att använda en kraftig spritspåse då smeten är ganska tjock.
Skjutsa sen in i ugnen i ca 10-15 min tills dom fått fin gyllene färg :)
När dom är klara, ta ut dom och låt dom svalna på plåten.

Mixa hallonen till en slät smet med stavmixer.

Börja sen med smörkrämen.
Släng ner rumsvarmt smör, vaniljsocker, florsocker, hallonsmeten i en bunke
& vispa ihop det till en slät smet med en elvisp & tillsätt sedan äggulan.
Smaka sen av med citronsaft tills smeten fått lagom/önskad mängd syra.

När bottnarna har svalnat, kleta då på smörkrämen,
så att den blir lite toppig i mitten, jag använder en slickepott :)

Ställ sen in i frysen i ca 30 min.
Innan du tar ut dom, smält choklad i vatten bad
& ta av den, så att den svalnar lite grann.
Ta sen ut biskvinerna och doppa dom i den smälta chokladen.

Låt svalna i kylen,
sen kan du slänga ner dom i en bytta och antingen förvara i kylen eller frysa in ! :D

Kommentarer
sofieeklund

Kommentera

  1. idasmirakel
    idasmirakel

    Men åh tjena va gött!
    Står i skrivande stund och lagar din kyckling i ugn du la upp för någon vecka sedan. Såå himla god så passade på att fylla frysen till colle nu när hans matlådor var slut 😉

  2. Dessie – en hjärtebarnsmamma ♥

    Åh vad gott! Sparar receptet =)

    Ha en myspysdag!
    (pssst! kommentera gärna tillbaka i min blogg så slipper jag leta kommentarer hela dagarna…)
    Kraaam
    Dessie – en hjärtebarnsmamma ♥
    http://dessie.vimedbarn.se

Annons
stats