Sofie Eklund

Amerikanska pannkakor – Recept

_MG_8512
_MG_8505
_MG_8509_MG_8483_MG_8502
Hur fint är inte de lilla fatet från Nittsjö keramik ? Jag älskar att duka och lägga upp på fina fat
& detta lilla fat dras verkligen ögonen till , tycker jag 🙂

___________________________________________________________________________

 Heej på er !! 🙂

Jag ligger lite efter med mina bilder 😛
Så här ovan kommer söndagsfrukosten från förrförra helgen 😛

Jag måste tipsa er om ett recept som ”grannMia” tipsat mig om, 
på amerikanska pannkakor ! 🙂 
Då vi inte har något plättjärn och en stekpanna, som vi borde bytt ut för länge sen ( vindAB ) ,
så är det inte superlätt att göra plättar / mindre pannkakor
& nog för att dessa ovan inte blev helt perfekta utseendemässigt
men dom var såå enkla att göra, blev supergoda , tjocka
& dom blev klara ( och uppätna ) i ett naffs ! 😀
( Jag halveradeisch dock receptet & hade i liite vaniljPulver  )

Du behöver : 
Knappt 5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk socker
drygt 2 dl mjölk
3 ägg
50 g smör

Så gör du : 
Smält smöret och låt svalna.

Blanda torra ingredienser .

Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen.
Vispa smeten.
Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet
& om smeten det klumpar sig trots ordenligt med vispande
så gör det ingenting.

Stek 3-4 små pannkakor i taget om du steker i vanlig stekpanna.
En halv dl smet ungefär per pannkaka.
Ha inte för hög värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan.
När du ser bubblor på översidan på pannkakan är det dags att vända.

Tadaa ! 🙂

______________________________________________________________

Hoppas att ni gillar dessa!

Berätta gärna vad ni tycker om ni testar 😀 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats