Heeej på er !! 😀
Här har det ekat tomt allt för länge !
Jag viiiiill försöka få igång bloggandet igen . . men som jag skrivit förut,
vet inte riktigt vart jag ska börja 🙂
Här kommer iaf ett gäng ”Recept” / tips på tapas / plock ,
som vi bjöd på här för någon vecka sedan 🙂
Kanske något ni vill testa i helgen ?! 🙂
Men hönni ! BOMBA MIG GÄRNA MED FRÅGOR,
om vad som helst, så kanske de blir lättare att komma igång ?! 🙂
Ok .. nu kör vi, jag börjar uppifrån 🙂
* Smördegsrullar med chevre, fikonmarmelad & hackade valnötter
– Färdig utkavlad smördeg, bred på fikonmarmelad, smula över chevre & valnötter.
Rulla ihop, skär i önskad tjocklek, pensla med vispat ägg, strössla över lite flingsalt,
in i ugnen tills dom fått färg .. jag ringlade över lite honung när dom svalnat.
* Bacondadlar
– Ta ut kärnorna , dela baconskivorna på 2 & linda in dadlarna ,
lägg på plåt & in i ugnen tills dom fått färg.
* Bruschetta med Tapenade / Basilika / Tomat
– Skär tomater & blanda med tapenade & basilika ( fryst hackad ) ..
Skiva ett surdegsbröd i önskad storlek, ringla över/pensla på olivolja.
Skär en vitlöksklyfta på hälften & gnid den på bröden.
In med bröden i ugnen en stund tills dom blivit lite frasiga
& toppa med tomaten när dom svalnat.
– Lättsaltade lantchips med finhackad röklök, löjrom & gräddfil
* Chili cheese
– Skär en bit brie & lägg i en krustad , tryck över kavli´s jalapenomjukost
& kör in i ugnen tills dom fått färg, ca 10 min.
Låt svalna.
* Fröknäcke med skagenröra
– Recept på fröknäcke hittar ni HÄR,
Jag gör alltid min skagenröra med Bonjour – Gräslök,
creme fraiche, citronsaft, fryst gräslök & dill & räkor,
här ovan hade jag i lite finhackad rödlök också. salt & peppar.
* Pizza med ruccola, pesto, soltorkade tomater, milanosalami & parmesan
– Jag brukar använda tacotortillabröd till dessa pizzor,
dom blir tunna och krispiga i kanterna . . perfekt när man ska ha det till plock såhär,
eftersom de inte är så degigt och mättande.
Så alltså – Tortillabröd, barillas pastasås med basilika,
riven mozzarella .. in i ugnen tills osten fått fin färg, ta ut och toppa med
ruccola, pesto, soltorkade tomater, salami ( brukar även ha tryffelsalami ) & riv över parmesan.
* Tunnbrödrullar med varmrökt lax & pepparrot
Blanda varmrökt lax, bonjour pepparrot, lite creme fraiche, gräslök,
salt & peppar. Jag brukar riva i lite extra pepparrot.
Görs med fördel några timmar innan , rulla ihop och plasta in,
så den får gotta till sig lite. Skiva upp & toppa med västerbottenost.
* Melon & Fetaost
– Mja, inte svårare än de låter, skiva melon och fetaost, i med en tandpetare
& ringla över lite balsamico
Åhså lite olika sorters salami ( min favorit – tryffelsalami ) ,
skinka, ostar ( några favoriter – Manchego, brännvinsost, brie, pecorino ) ,
någon god marmelad & frukt 🙂
( Till efterrätt hade jag gjort en lakritspannacotta . .
& en glutenfri choklad/tryffelkaka 🙂 )
De var väl dee 🙂
Hoppas att ni hittade något som ni blev sugen att testa 🙂
Vilka bra tips på tapas! Här kommer min fråga:-) Du som verkar så påhittig, har du tips på presenter man kan ge förskolepedagogerna inför sommaravslutningarna? Jag har 2 barn och totalt 6 pedagoger att köpa till.. tycker det är så svårt!!..