Här kommer receptet på potatissalladen som jag mixtrade ihop här om dagen.
Jag höftade dock i allt så jag chansar lite på mängden här i receptet ( så testa er fram lite ;P ) !
Personligen är jag liite mer för mindre feta potatissallader ( helst med färskpotatis 🙂 )
& gillar inte alls dom man köper,
dock kändes denna helt OK & ett stort plus var att barnen gillade den 😛
Du behöver :
1 stor burk tärnad potatis i burk
4 dl creme fraiche
1/2-1 dl majonäs
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1/2-1 msk kapris
Salt & svartpeppar
( jag hade även lite vitlökspulver då jag hade en sån liten vitlök )
Så gör du :
Häll potatisen i durkslag och skölj den ordentligt .
Låt den rinna av.
Finhacka kapris & blanda alla ingredienser i en bunke,
häll i potatisen och rör om , ställ i kylen en stund före servering .
Kan med fördel göras någon timme i förväg då den blir godare när den gottat till sig 🙂
Klart ! 😀
Perfekt att slänga ihop till lunch/middag, ta med på picknick lr stranden
& passar ju till allt egentligen 🙂
Låter smarrigt! Jag gör oxå egen oftast, då den smakar bäst tycker jag! Ett recept från min farmor men jag har ändrat lite grann 🙂
Jag brukar ta ca 3 dl turkisk yoghurt eller gräddfil, i med kanske 1-1,5 dl majonnäs, nån matsked senap och smaka av.. sen salt peppar och purjolök och dill. Använder oxå färdigtärnad potatis i burk. Något supergott är att ha i ett tärnat äpple, alltid ”kul” när man får en bit som knaprar lite ???
åh tack, de ska testas 😀