Här kommer receptet på kyclingburgare a´la Sofie
& tips på enkel gomiddag till helgen 🙂
Till ca 4 pers / burgare
Du behöver :
2 stora kycklingfiléer
1 kryddmix ” Jamaican jerk spices ” från Santa Maria ( grön förpackning )
8 skivor utav mitt absoluta favoritbröd – LEVAIN osötat surdegsbröd från Pågen
2dl Creme Fraiche
1 burk Mango sauce från santa maria ( grön burk )
1 förpackning bacon
Avocado
Fetaost
Tomat
Ruccola
( cheddarost )
( morötter )
( päron )
Så gör du :
Sätt ugnen på 150 grader .
Blanda creme fraiche med mangosås och lite flingsalt.
Du får smaka dig fram , men jag chansar på att jag hade i ca 3 msk mangosås 🙂
Ställ den i kylen.
Skiva kycklingfiléerna i 1-1,5 tjocka skivor.
Krydda filéerna med kryddmixen & stek dom i olja tills dom fått färg.
Lägg dom i en ugnsform & ställ in i ugnen.
Skriva upp tomat, avocado och fetaost.
Jag kände för lätta tillbehör, som barnen också älskar,
skivade morötter och päron så då skalade & skivade jag dom med.
Rosta brödet & hugg in 😀
Jag hade dressing på båda brödskivorna och varvade tillbehören.
Så gott med söttman i dressingen som passar super till kycklingen
& tillbehören 🙂
Barnen hade dressing, kyckling, bacon och en skiva cheddarost över kycklingen på sina 🙂
MUMS !
Hoppas ni gillar detta ! 🙂