Här kommer ett recept på en fruuuuktansvärt god saffranskaka
som min kollega tog med sig till jobbet förra veckan & den som vi gjorde i helgen ! 😀
Du behöver (till kakan):
150 g Smör
2 Ägg
3 dl Socker
1 ½ dl Mjölk
4 ½ dl Mjöl
2 ½ tsk Bakpulver
1 pkt Saffran
2 tsk Vaniljsocker
Glasyr:
40 g Smör
2 ½ dl Florsocker
En skvatt vatten
1 Dubbeldaim
Så gör du:
Sätt ugnen på 170 grader (varmluftsugn:150 grader)
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg & socker ljust och pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, saffran och vaniljsocker, rör om & rör sedan ner det i äggsmeten
omväxlande med mjölken.
Rör tillsist ner det smälta avsvalnande smöret.
Häll smeten i en smord form (eller en form med bakplåtspapper).
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min eller tills kakan fått fin färg och känns torr.
Under tiden som kakan står i ugnen
kan du smälta smöret till glasyren, rör sedan ner florsockret
& dutta i lite vatten tills glayser fått en bra konsistens.
När du sen tagit ut kakan kan du låta den svalna något innan du brer på glasyren
& strö till sist över krossad daim.