Kyckling i sås med Rösti
Till ca 3 pers
Du Behöver:
2 kycklingfiléer
1 Gul lök
1 burk Creme Fraiche Franska Örter
1 morot
3 stora Potatisar
ca 50 gr riven ost
Lite vatten
Salt, vitpeppar, svartpeppar, timjan
Så Gör du:
Riv potatisarna & osten, blanda ihop + tillsätt salt & svartpeppar, ställ åt sidan.
Hacka löken.
Skala moroten och gör sedan långa smala skivor utav den med hjälp utav potatisskalaren.
Dela varje filé på 3 (lr hur man vill göra) Salta och peppra (vitpeppar) kyklingfilerna
& bryn sedan på dom tillsammans med löken.
Häll på creme fraichen + lite vatten, låt koka upp & sänk sedan värmen.
Ha i morot & önskad mängd timjan, låt puttra tills såsen tjocknar, ca 15 min.
Värm upp en stekpanna och låt smöret bli ljusbrunt forma sedan biffar med händerna utav potatisen
& den rivna osten, stek några minuter på varje sida tills ”biffarna” fått fin färg.
GOOOOOOOTT !!! 😛
ÖrtagårdsKyckling i ugn
2-4 pers
Du Behöver:
3 kycklingfileér
5 dl grädde
ca 150 g Creme bonjour – Örtagård
ca 100-150 g riven ost
Gräslök, persilja, basilika (jag använder fryst hackad)
Kycklingkrydda/allkrydda
Så gör du:
Sätt ugnen på 200 g.
Snitta filéerna nästan hela vägen på sidan, krydda dom och bryn på dom, bara så att dom får färg.
Lägg dom i en ugnsform.
Blanda den rivna osten med gräslök, persilja & basilika & fyll sedan filéerna med de
+ strö över lite över filéerna.
Vispa ihop grädde & Creme Bonjouren till en jämn smet och häll den sedan över filéerna.
Låt stå i mitten utav ugnen i 25-30 min.
Servera med ex klyftpotatis.
MUUUUUUMS! 😛
Har tyvärr ingen bild
Dehär är inget för den nyttige som ni märker, mkt ost & grädde, de ska de bannemig vara i mat ;P