Du Behöver :
3 dl vetemjöl
125 gram rumstempurerat smör
2 msk socker
1 äggula
Fyllning :
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 gram smältsmör
1 krm salt
Garnering : 2 stycken grossade dubbeldajm
Serveras med hallon grädde.
Så gör du :
Ställ ugnen på 150 grader
Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten, och tryck ut i formen.
Förgrädda i 10 minuter.
Smält smöret, och låt svalna.
Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt, och vispa till sist ner smöret.
Häll upp på pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Banka sönder daimen och strö över medan kakan är varm, låt sedan svalna.
Den blir som bäst om du gör den några timmar innan och förvarar den i kylskåpet efter den svalnat.
Jag serverade den med vanlig vispad grädde men den är väldigt söt
så jag skulle tro att det skulle passa yypperligt med hallongrädde !
Mosa alltså bara hallon med en gaffel, vispa grädde ganska tjock & vänd ner hallonsmeten i grädden ! 🙂
En klick vaniljglass skulle också passa perfekt !! 😉
Denna paj är alltså perfekt om du ska bjuda ett gäng på mat
och vill underlätta genom att kunna förbereda 🙂
Ni måste testa ! ;D
( jag har även testat att göra denna i en mindre långpanna & skar då i mindre fyrkanter i istället
vilket passar perfekt på ex kalas eller om du vill förvara i i frysen ! 😉 )
Tack för receptet, jag testade det igår och jääääklar vad god den var!! Hade med den till några vänner och alla äääälskade den 😀 vi har gått och småätit resterna från frysen heeeela dagen, stackars min bikiniform 😉 kram!
Detta ska recept lät riktigt smarrigt! Och självklart tänker jag testa att baka denna paj 🙂
Så gott det ser ut!:)
Men det låter ju hur gott som helst! Mums