Efter att jag testat göra daimbiskvierna blev jag trissad att prova göra fler
Så jag testade att göra ett eget recept & dom blev verkligen jättegoda . . tycker jag ;D
Ni som gillar snickerskakor kommer ääälska dessa ;D
Här har ni som är intresserad receptet 🙂
Detta blir 15-25 st biskvier
Du behöver:
200 g mandelmassa
½ dl Strösocker
1 äggvita
100 g Smör
1/2 burk Jordnötssmör
1 tsk Vaniljsocker
1,5 dl Florsocker
1 äggula
Flingsalt
150 g Marabou mjölkchoklad
Så gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan i en bunke & tillsätt socker & äggvitan ( spar äggulan ) .
Vispa sedan ihop det med elvisp till det blir en geggig sörja.
Klicka sedan ut smeten på bakplåtspapper på en plåt.
Här bestämmer du hur stora du vill ha.
Personligen vill jag ha dom små, som en liten mumsbit på två tuggor typ lixom ;P
& då räcker det med en tesked.
Så skopa upp med en tesked & hjälp till att skopa av med en annan,
till små bollar som du kan platta till liite.
Skjutsa sen in i ugnen i ca 10-15 min tills dom fått fin gyllene färg
När dom är klara, låt dom svalna.
Under tiden kan du göra smörkrämen.
Släng sen ner rumsvarmt smör, jordnötssmör, vaniljsocker, florsocker & äggulan i en bunke,
vispa med elvisp till en slät smet.
När bottnarna har svalnat, kleta då på smörkrämen,
så att den blir lite toppig i mitten, jag använde en slickepott
Ställ sen in i frysen i ca 30 min.
Innan du tar ut dom, smält choklad i vatten bad
& ta av den, så att den svalnar lite grann.
Ta sen ut biskvinerna och doppa dom i den smälta chokladen
åh toppa med lite flingsalt ! ;D
Låt svalna i kylen,
sen kan du slänga ner dom i en bytta och antingen förvara i kylen eller frysa in ! 😀