Men MUMS MUMS MUUUUUUUMS säger jag bara om dessa godingar ! 😀
& eftersom recept efterfrågades utav flera på instagram så kommer de här ;D
Jag har hittat det hos Jenny, som bakar gudomliga gosaker ! 😉
Jag gjorde dock två satser utav bottnarna då jag inte blev heelnöjd med första omgången
så jag skriver lite mer utförligt, för er dumskallar som mig ;P hehe.
Detta blir 15-25 st biskvier
Du behöver:
200 g mandelmassa
½ dl Strösocker
1 äggvita
150 g Smör
1 tsk Vaniljsocker
1,5 dubbeldajm
1,5 dl Florsocker
1 äggula
0,5 Dubbeldaim ( en liten daim )
150 g Marabou mjölkchoklad
Så gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan i en bunke & tillsätt socker & äggvitan ( spar äggulan ) .
Vispa sedan ihop det med elvisp till det blir en geggig sörja.
Klicka sedan ut smeten på bakplåtspapper på en plåt.
Här bestämmer du hur stora du vill ha.
Personligen vill jag ha dom små, som en liten mumsbit på två tuggor typ lixom ;P
& då räcker det med en tesked.
Så skopa upp med en tesked & hjälp till att skopa av med en annan,
till små bollar som du kan platta till liite.
Skjutsa sen in i ugnen i ca 10-15 min tills dom fått fin gyllene färg 🙂
När dom är klara, låt dom svalna.
Under tiden kan du göra smörkrämen.
Krossa daimen genom att banka ordentligt på den, när den fortfarande är i förpackningen,
med en kavel 😉
Släng sen ner rumsvarmt smör, vaniljsocker, florsocker & äggulan i en bunke,
vispa med elvisp till en slät smet.
Häll sen ner den krossade daimen och rör om.
När bottnarna har svalnat, kleta då på smörkrämen,
så att den blir lite toppig i mitten, jag använde en slickepott 🙂
Ställ sen in i frysen i ca 30 min.
Innan du tar ut dom, smält choklad i vatten bad
& ta av den, så att den svalnar lite grann.
Ta sen ut biskvinerna och doppa dom i den smälta chokladen
åh toppa med lite daimcrisp ! ;D
Låt svalna i kylen,
sen kan du slänga ner dom i en bytta och antingen förvara i kylen eller frysa in ! 😀
Ni måste testa dessa !! 😉