Sofie Eklund

Kyckling i kokosmjölk – Recept – Barnmat


Jag mixade ihop ett gäng portioner till S häromdagen
& provade nu att göra kyckling i kokosmjölk.
Jag vet inte aalls om jag följer ” vad bebis bör & inte bör äta ”
men det känns inte som några konstigheter åh S lever & mumsade glatt i sig detta ;P
& såhär gjorde jag iaf 😉

Detta räcker till ca 8-10 portioner

Du behöver :
1 stor kycklingfilé
1 burk Koksmjölk
1 liten Paprika
1/2 Gul lök
ca 3 dl frysta grönsaker ( jag använde ” Tai wook ” (?) )
Curry
1,5 dl Ris
3 dl Vatten

Så gör du:
Koka riset.
Putsa kycklingen & skär den i bitar.
Grovhacka lök och paprika.
Häll kokosmjölken i en kastrull, när den ”smält”
tillsätt då kycklingen och lite curry
& låt kycklingen koka klart.
Tillsätt sen paprika, löken & dom frysta grönsakerna,
låta koka upp och sänk sedan värmen.
Låt det puttra i ca 10-15 min.
Häll ris och kycklinggrytan i en mixer och mixa ganska länge
så att det blir krämigt 🙂

Som förut har jag upp i engångsmuggar, på med folie och in i frysen 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Andrea

    Det är i alla fall inga konstiga ämnen i så det är ju bra tycker jag!! Men vänta tills maten har svalnat annars släpper nog engångsmuggarna gifter om du häller i varm mat i dom. Vi kör formarna från http://www.barnmatsburken.se de tål även varm mat.

stats