Jag tänkte ge er ett litet mattips på en rätt jag kokade ihop ikväll 🙂
Först & främst måste jag bara säga till alla er som läser blåmögelost
och nästan spyr (som mig 😛 )
att det är heelt annat att ha det i mat än att tex ha det på kex (det skulle jag aldrig klara av, usch!)
Jag tycker iaf att det är helt annorlunda! 🙂
Jomen sådär gjorde jag iaf 🙂
Till 2-3 pers
Du behöver:
2 stora kycklingfiléer
4 dl Creme Fraiche
2 st Vitlöksklyftor
2 dl Riven Ost
4-5 blad Basilika
40-50 g Blåmögelost
Kycklingkrydda (kan bytas ut mot ex grillkrydda/allkrydda)
Salt
Så gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör två snitt nästan hela vägen ner i vardera filé, uppifrån och inte från sidan (det rinner inte ut lika lätt då).
Krydda med kycklingkrydda (ev grill lr allkrydda) & bryn sedan på filéerna på båda sidorna så att dom får färg.
Skiva tunna skivor utav blåmögelosten och stoppa ner i snitten du skar på kycklingen,
ställ dom sedan i en gratängform.
Hacka basilikan och blanda den tillsammans med creme fraichen i en bunke.
Tillsätt pressad vitlök, 1 dl ost (spar 1 dl) & salt.
Rör ihop och häll sedan över kycklingfiléerna.
Ställ i mitten utav ugnen.
Ta ut formen efter 20 min och strö över resten utav osten, när den sedan fått färg ska det vara klart! 🙂
Vi hade klyftpotatis till 🙂
(skölj och ”skiva” potatisen, släng i en plåt, slingra över lite matolja, salt, svartpeppar & vitlökspulver/pressad vitlök och låt den stå i ugnen samtidigt som kycklingen då borde det vara klart samtidigt 🙂
Bon appetit !! 😀
guuud så gott!
Jaha vad är det för någe då? 😛 Aldrig hört talas om det. Jo med oss är de bara bra 🙂 Hur är det själv då puman???? 😛