Sofie Eklund

Kycklingfilé med blåmögelost/creme fraiche/basilika

Jag tänkte ge er ett litet mattips på en rätt jag kokade ihop ikväll 🙂
Först & främst måste jag bara säga till alla er som läser blåmögelost
och nästan spyr (som mig 😛 )
att det är heelt annat att ha det i mat än att tex ha det på kex
(det skulle jag aldrig klara av, usch!)
Jag tycker iaf att det är helt annorlunda! 🙂

Jomen sådär gjorde jag iaf 🙂

Till 2-3 pers

Du behöver:
2 stora kycklingfiléer
4 dl Creme Fraiche
2 st Vitlöksklyftor
2 dl Riven Ost
4-5 blad Basilika
40-50 g Blåmögelost
Kycklingkrydda (kan bytas ut mot ex grillkrydda/allkrydda)
Salt

Så gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör två snitt nästan hela vägen ner i vardera filé, uppifrån och inte från sidan (det rinner inte ut lika lätt då).
Krydda med kycklingkrydda (ev grill lr allkrydda) & bryn sedan på filéerna på båda sidorna så att dom får färg.
Skiva tunna skivor utav blåmögelosten och stoppa ner i snitten du skar på kycklingen,
ställ dom sedan i en gratängform.
Hacka basilikan och blanda den tillsammans med creme fraichen i en bunke.
Tillsätt pressad vitlök, 1 dl ost (spar 1 dl) & salt.
Rör ihop och häll sedan över kycklingfiléerna.
Ställ i mitten utav ugnen.
Ta ut formen efter 20 min och strö över resten utav osten, när den sedan fått färg ska det vara klart! 🙂

Vi hade klyftpotatis till 🙂 
(skölj och ”skiva” potatisen, släng i en plåt, slingra över lite matolja, salt, svartpeppar & vitlökspulver/pressad vitlök och låt den stå i ugnen samtidigt som kycklingen då borde det vara klart samtidigt 🙂


Bon appetit !! 😀

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats