Sofie Eklund

Köttfärsknyten – Recept



Ni var ett gäng som önskade recept på dessa så här kommer de ;D
Inspirationen hittade jag hos Jenny men jag tog bort soya och oxfond, som hon hade i köttfärsen,
då jag personligen inte alls känner att det passar dom smaker jag var ute efter.
Men smaken är som baken så vill ni skvätta i de, kika in på hennes recept vettja 😉

Du behöver:
300 g köttfärs
1 Gul Lök
5 msk chilisås
1 tsk sambal oelek
ca 1 tsk paprikapulver
Salt
Svartpeppar

( vill man ha ytterliga hetta så rekommenderar jag chilipulver & kajenpeppar 🙂 )

Mozzarella
Frysta smördegsplattor
1 Ägg

( jag kan tänka mig att det skulle vara jättegott med tacofärs/krydda också 🙂 )

Så gör du:
Ta fram smördegsplattorna om dom är frysta.
Sätt ugnen på 225 grader.

Hacka löken och bryn på den.
Tillsätt köttfärsen och bryn på den.
Ha i kryddor, sambal & chilisås och låt puttra på svag värme i ca 15 min.

Kavla ut smördegsplattorna något och lägg sedan köttfärs i mitten på plattorna.
toppa med en skiva mozzarella på varje hög, vik ihop till knyten & lägg dom i en smörad ungsform.
Vispa upp ett ägg lite lätt och pensla knytena .
Grädde i ugnen tills dom fått fin färg, i ca 15 min.

Servera med en god sallad & dressing.

Jag gjorde en ”vanlig” vitlökssås ( creme fraiche, vitlök, en dutt majonäs, en dutt honung,
salt, svartpeppar & persilja 🙂 )

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gabbe

    Hejsan!
    Visst är hon bra Jennys matblogg så mycket gott =) gör också mycket av hennes recept =) Tycker om din blogg med så söta barn ni har och goda recept som du lägger upp =) vela bara säga de kram på dig

stats